You are here

Συνάντηση των δικηγόρων της BP με την ΕΠΑ

17/10/2002 11:21
Ενημερώνεται ο Χρ. Τσιέλεπος για τη συμφωνία πώλησης των 70 πρατηρίων στην ΕΛΠΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Χριστόδουλο Τσιέλεπο, θα έχουν αργότερα σήμερα οι Νομικοί Σύμβουλοι της εταιρείας BP Κύπρου Λτδ, για να ενημερώσουν την Επιτροπή για την συμφωνία πώλησης των 70 πρατηρίων και άλλων εγχώριων επιχειρήσεων καυσίμων της BP, στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» της οποίας ο κύριος μέτοχος είναι το ελληνικό Κράτος.

Όπως δήλωσε στη Stockwatch, ο πρόεδρος της ΕΠΑ, Χριστόδουλος Τσιέλεπος, η συμφωνία που αποτελεί «πράξη συγκέντρωσης» καλύπτεται από την κείμενη νομοθεσία, ενώ η Επιτροπή μετά τη γνωστοποίηση σε αυτήν των όρων της συμφωνίας BP – ΕΛΠΕ, θα εξετάσει κατά κύριο λόγο κατά πόσον επηρεάζονται οι κανόνες του ανταγωνισμού.

Για την επικύρωση της συμφωνίας χρειάζεται τόσο η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκου Ρολάνδη, ο οποίος ενημερώθηκε χθες σε συνάντηση που είχε με τον περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης της BP, Μισέλ ντε Φαμπιάνι και τον επικεφαλής της BP στη Κύπρο, όσο και της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Η συμφωνία μεταξύ BP – ΕΛΠΕ υπογράφηκε το βράδυ της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία της BP στο Λονδίνο και επισημοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία.