You are here

Συντεχνίες: Ζητούν παρέμβαση για καύσιμα

18/01/2008 15:27
Τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές κρούουν ΣΕΚ και ΠΕΟ, στον απόηχο των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν μετά τις χθεσινές επισημάνσεις του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλωνα Κασίνη, για υπερτιμολογήσεις. Η ΣΕΚ προτρέπει την επιτροπή να επισπεύσει τη διερεύνηση των καταγγελιών που έχει μπροστά της, ενώ η ΠΕΟ καλεί το διευθυντή Ενέργειας να παρέμβει ώστε να καθοριστεί ανώτατο όριο τιμών τόσο στα καύσιμα όσο και στο υγραέριο.

Η ΣΕΚ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι η χώρα μας είναι μια από τις πιο
ακριβές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις τιμές των καυσίμων πριν το φόρο. Επίσης, σημειώνει πως κατ’ επανάληψη εξέφρασε τις ανησυχίες της σε σχέση με το σύστημα διαχείρισης και εμπορίας καυσίμων τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις της όσο και στα πλαίσια λειτουργίας της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών.

Η ΠΕΟ σε δική της χθεσινή ανακοίνωση, αναφέρει ότι «αυτή την υπερτιμολόγηση την επωμίζονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις διακινήσεις τους ή το υγραέριο για θέρμανση». Καλεί επίσης την κυβέρνηση «να παρέμβει, έστω και τώρα, για να τερματιστεί η όποια πιθανή υπερτιμολόγηση εις βάρος του απλού ανθρώπου».