You are here

Συζήτησαν για αναπτυξιακά προγράμματα ΑΗΚ

21/10/2019 15:14

Ζητήματα που αφορούσαν τα αναπτυξιακά προγράμματα της Αρχής Ηλεκτρισμού, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για επάρκεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, τέθηκαν σε σημερινή συνάντηση της ΕΔΕΚ με αντιπροσωπεία της ΑΗΚ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη του Κινήματος, ενώ από πλευράς ΑΗΚ πήραν μέρος ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μιχάλης Κωμοδρόμος και ο γενικός διευθυντής Παναγιώτης Ολύμπιος.
 
«Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θέσαμε ορισμένα ζητήματα τα οποία αντιλαμβανόμαστε ότι βρίσκουν θετική απήχηση», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, όπως για παράδειγμα το θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στα εκπαιδευτήρια, έτσι ώστε να υπάρχει θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και σωστός κλιματισμός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης να είναι οι καλύτερες δυνατές. Τέθηκαν, ακόμα, θέματα που έχουν σχέση με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος μέχρι μια συγκεκριμένη τιμή στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, σε μία προσπάθεια αναζωογόνησης αυτών των περιοχών και υποβοήθησης της μετακίνησης κατοίκων από αστικά κέντρα προς τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο, έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων επί ζητημάτων που αφορούν την έλευση του φυσικού αερίου, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τους νέους σχεδιασμούς για το καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέσει χώρες της περιοχής με χρησιμοποίηση φυσικού αερίου της περιοχής.
 
Καταλήγοντας, είπε ότι αυτές οι συναντήσεις και η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστούν με κύριο στόχο μια εποικοδομητική συνδρομή από πλευράς ΕΔΕΚ. Ο Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι θα πρέπει να μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθεί το ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, να μειωθεί η ανάγκη αγοράς θερμοκηπιακών ρύπων που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο, και τέλος, να δημιουργηθούν συνθήκες επάρκειας όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια για να μην υπάρχει εξάρτηση από άλλες πηγές.