You are here

Θ. Θεοφάνους: Απαράδεκτο το κόστος αποφυγής για ΑΠΕ

11/11/2019 15:52

Τη διαφωνία που είχε με το κόστος αποφυγής, το οποίο αποδιδόταν στους επιχειρηματίες των ΑΠΕ εις βάρος των καταναλωτών, εξέφρασε ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους, σημειώνοντας ότι με παρέμβαση του γραφείου του το ζήτημα προωθήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Θεοφάνους, ο οποίος μιλούσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής στο πλαίσιο εξέτασης του προϋπολογισμού του γραφείου του, εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκεια του γιατί εδώ και δύο χρόνια δεν έχει λάβει απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών σε επιστολές που έχει στείλει για την πρόσληψη με τη διαδικασία των αποσπάσεων λειτουργών στο γραφείο του.

Ενημέρωσε ότι με τον περσινό προϋπολογισμό του γραφείου έχουν εγκριθεί τέσσερις θέσεις. Οι θέσεις, είπε, προκηρύχθηκαν από την ΕΔΗ, η προκήρυξη έληξε στα μέσα Οκτωβρίου και αναμένεται όπως σταλούν στο γραφείο του οι αιτήσεις.  Πρόσθεσε όμως με δεδομένο ότι τρεις από τους τέσσερις λειτουργούς οι οποίοι εργάζονται τώρα στο γραφείο του είναι υποψήφιοι για τις θέσεις, είναι αδύνατον να συσταθεί συμβουλευτική επιτροπή για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Μέχρι να γίνει αυτή διαδικασία δεν θα μπορώ να αντεπεξέλθω με επάρκεια στα καθήκοντα του γραφείου, είπε.

Αναφερόμενος στο έργο του γραφείου του ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων ενημέρωσε τους βουλευτές ότι προωθείται δημιουργία μητρώου κρατικών ενισχύσεων, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Απρίλιο.

Πρόσθεσε ότι μετά από πρόταση που υπέβαλε λήφθηκε απόφαση όπως γίνουν σεμινάρια από το γραφείο του σε όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν τους απαλλακτικούς κανονισμούς στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό αντί να απευθύνονται για έγκριση στις Βρυξέλλες, κάτι που οι άλλες χώρες αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό.

Αναφερόμενος στο κόστος αποφυγής που αποδιδόταν στους επιχειρηματίες ΑΠΕ, είπε ότι μετά από παρέμβαση του γραφείου του «σταματήσαμε το κόστος αποφυγής το οποίο θεωρήσαμε απαράδεκτο».

Δώσαμε μάχη και πήγαμε στις Βρυξέλλες, είπε, προσθέτοντας ότι το ζήτημα ήταν καθαρά θέμα που αφορούσε κρατικές ενισχύσεις.

Το γραφείο του είπε ασχολείται και με θέματα που άπτονται του ΓεΣΥ, προσθέτοντας ότι διοργανώνεται σεμινάριο το οποίο θα απευθύνεται κυρίως προς τον ΟΚΥπΥ, τον ΟΑΥ και το Υπουργείο.

Ανέφερε ακόμα ότι το γραφείο  του ασχολείται και με τη ΔΕΦΑ σε ό,τι αφορά την συμμετοχή της ΑΗΚ στην υποδομή που προωθείται.