You are here

Υπό εξέταση όλοι οι μετρητές της ΑΗΚ

15/01/2002 13:46
Νέος κατάλογος αύριο

Πρόθεση της αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου είναι η εξέταση όλων των μετρητών ηλεκτρισμού σε όλα τα υποστατικά, παντού, και σε όλες τις επαρχίες. Παράλληλα αύριο, θα δοθεί στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής από το Δ.Σ. της Αρχής και νέος κατάλογος με ονόματα ιδιωτών ή εταιρειών των οποίων οι μετρητές βρέθηκαν αλλοιωμένοι. Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ Γιώργος Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η Αρχή θα είναι αμείλικτη σε όλα τα περιστατικά στα οποία θα προσδιοριστούν ευθύνες και ενοχές από παράνομες ενέργειες προσθέτοντας ότι από την «μέχρι στιγμής διερεύνηση δεν υπάρχει καμία υπόνοια για εμπλοκή – ως συνεργάτες του κύριου υπόπτου Μιχάλη Μασούρα – σε βάρος κανενός υπαλλήλου της Αρχής».

Τα κλιμάκια αιφνιδιαστικού ελέγχου της ΑΗΚ, είπε ο κ. Γεωργιάδης «αλωνίζουν κυριολεκτικά όλες τις πόλεις και επαρχίες» και πρόθεση της Αρχής, ανέφερε, είναι η εξέταση όλων των μετρητών σε όλα τα υποστατικά στις επαρχίες και όλες τις πόλεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η έρευνα θα πρέπει να φθάσει μέχρι το τέλος, να αποδοθούν ευθύνες και να εντοπιστούν οι ένοχοι, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να αναλάβει τις δικές τις ευθύνες για την τιμωρία των ενόχων, «και να μην υπάρξει οποιοδήποτε κουκούλωμα για τον οποιοδήποτε. Ο Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Αρχής στην προσπάθεια της να πατάξει τις παρανομίες και τα κακώς έχοντα και για να εισάξει τις αναγκαίες ασφαλιστικές δικλείδες που αφορούν στο μέλλον.