You are here

Υπουργικό: Καταθέτει πρόταση για πετρέλαιο θέρμανσης

10/11/2004 17:31
Την κατάθεση στη Βουλή πρότασης για το πετρέλαιο θέρμανσης το συντομότερο δυνατό, δηλαδή «είτε σήμερα, είτε αύριο», αποφάσισε σήμερα στη συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο. Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως την καλύτερη δυνατή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το περιεχόμενό της. Πρόσθεσε ότι όλες οι τεχνικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να προβούν σε όλες τις αναγκαίες διευθετήσεις για την εφαρμογή της απόφασης όσον αφορά τα καύσιμα.

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν αιτήματα των κατοίκων των ορεινών περιοχών κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Σε ερώτηση σχετικά με τα άτομα που χρησιμοποιούν σόμπες υγραερίου ή ηλεκτρικές σόμπες, ο Κύπρος Χρυσοστομίδης απάντησε ότι «όσον αφορά τα καύσιμα, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εκείνη η οποία λήφθηκε σήμερα και θεωρείται γενικά από το Υπουργικό Συμβούλιο ως η καλύτερη δυνατή υπό τις περιστάσεις».

£2,8 εκ. «κατά χάριν» στους πατατοπαραγωγούς

Παράλληλα, το υπουργικό αποφάσισε την παραχώρηση «κατά χάριν» στους παραγωγούς κονδυλίου ύψους £2,6 εκ. αφού μελέτησε το υπόμνημά τους. Ωστόσο, το Υπουργικό απέρριψε εισήγηση των πατατοπαραγωγών, όπως τους δοθούν £3,8 εκ. οικονομική βοήθεια για την κακή εμπορία των πατατών. Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης αιτιολόγησε την απόφαση αυτή με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σ.Ο.