You are here

Αύξηση ζημιών για τη Liberty

31/08/2012 14:57
Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2012 η ασφαλιστική εταιρεία Liberty Life.

Οι ζημιές της ανήλθαν στα €1,7 εκ. σε σχέση με ζημιές €398,3 χιλ. πέρσι.

Η ζημιά από εργασίες διαμορφώθηκε στο €1,4 εκ. σε σχέση με κέρδος €16,3 χιλ. το εξάμηνο του 2011.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ροή εξαγορών ασφαλιστικών συμβολαίων και ο οξύς ανταγωνισμός επηρέασαν τις ασφαλιστικές εργασίες του συγκροτήματος με αποτέλεσμα τα καθαρά ασφάλιστρα να μειωθούν κατά 7,2% στα €4,4 εκ. από €4,7 εκ.

Η σημαντική αύξηση που παρουσίασαν οι εξαγορές ασφαλιστικών συμβολαίων(12,9%) οι οποίες ανήλθαν στα €3,1 εκ. επηρέασαν αρνητικά τα καθαρά ασφάλιστρα σε αντίθεση με την εξασφάλιση νέας εργασίας η οποία παρουσιάζεται σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Το συνεχιζόμενο αρνητικό οικονομικό κλίμα και αποδόσεις των χρηματαγορών επηρέασαν την αξία των επενδύσεων. Τα καθαρά έξοδα από επενδύσεις παρουσιάζονται αυξημένα στα €2,7 εκ. από €1,3 εκ.

Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 11,9% στα €1 εκ. από €1,2 εκ. ενώ τα έξοδα πωλήσεων παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Οι απαιτήσεις και παροχές παρουσιάζουν μείωση 7,3%.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών της μέσω της ανάπτυξης του δικτύου συνεργατών της και προς το σκοπό αυτό έχει αυξήσει τον αριθμό των ασφαλιστικών της συμβούλων σε σχέση με πέρσι.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την προσπάθεια περιορισμού και συγκράτησης των εξόδων λειτουργίας μέσω της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχει υιοθετήσει την τελευταία διετία.

Τα αποτελέσματα του συγκροτήματος για το υπόλοιπο του 2012 αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά λόγω της συνεχιζόμενης αρνητικής πορείας του ΧΑΚ, των διεθνών αγορών και της ευρύτερης οικονομίας γενικά.

Η εταιρεία καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες ενίσχυσης των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων οι οποίες αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Παρ’ όλα αυτά, τονίζεται, το αρνητικό οικονομικό κλίμα και οι αρνητικές αποδόσεις των επενδύσεων αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα τελικά αποτελέσματα του 2012.

Γ.Χ.