You are here

Κέρδισε την κρίση η Atlantic

01/06/2011 11:22
Οριακή αύξηση σημείωσαν τα κέρδη της ασφαλιστικής Atlantic το τρίμηνο του 2011 παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη που αναλογούν στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 0,5% φθάνοντας τα €1,11 εκ. από €1,10 εκ.

Τα μεικτά ασφάλιστρα παρουσίασαν αύξηση 7,8% φθάνοντας τα €5,7 εκ. από €5,3 εκ.

Μέρος της αύξησης οφείλεται στην αλλαγή περιόδου ασφάλισης μεγάλου ασφαλιστικού συμβολαίου. Με εξαίρεση το συμβόλαιο αυτό, η αύξηση στα μεικτά ασφάλιστρα ανήλθε σε 5,2% και η αύξηση του μεριδίου αντασφαλιστών σε 14,7%.

Τα καθαρά κερδισμένα ασφάλιστρα κυμάνθηκαν σε παρόμοια επίπεδα με πέρσι και ανήλθαν σε €4,33 εκ. σε σχέση με €4,35 εκ. κατά το 2010.

Τα άλλα εισοδήματα από ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκαν σημαντικά λόγω της αύξησης των κερδών από την κοινοπραξία ασφαλιστών δημόσιας χρήσης σε €61 χιλ. από €4 χιλ. το 2010 και την αναγνώριση μη επαναλαμβανόμενου εσόδου ύψους €57 χιλ. που προέκυψε από επιστροφή ΦΠΑ προηγούμενων ετών.

Αντίθετα, τα έσοδα από τον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνέχισαν την πτωτική τους πορεία και κατήλθαν στις €383 χιλ. παρουσιάζοντας μείωση 12,7%.

Τα έξοδα σημείωσαν μικρή αύξηση 1,3% φθάνοντας τα €3,86 εκ.

Το κέρδος από εργασίες του Συγκροτήματος διαμορφώθηκε σε €1,13 εκ. έναντι €1,12 εκ. πέρσι.

Η ζημιά από πώληση και επανεκτίμηση επενδύσεων ανήλθε σε €81 χιλ. έναντι €59 χιλ. κατά το 2010. Τα καθαρά χρηματοδοτικά έσοδα ανήλθαν σε €234 χιλ. σε σύγκριση με €237 χιλ. πέρσι.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το ΔΣ κρίνει τα αποτελέσματα της πρώτης τριμηνίας άκρως ικανοποιητικά «ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα που επικρατεί στο οικονομικό περιβάλλον και η οποία απορρέει από την αστάθεια της ελληνικής οικονομάς και τις συνεχείς υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας η οποία έχει δημιουργήσει ένα δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον».

«Οι επιδόσεις αυτές», τονίζει η εταιρεία, «καθώς και τα ισχυρά μεγέθη ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας επιβεβαιώνουν ότι το Συγκρότημα είναι σε ισχυρή θέση, έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αλλά και να επωφεληθεί από ευκαιρίες που πιθανό να παρουσιαστούν».

Γ.Χ.