You are here

Μείωση 17% στα κέρδη ATL

07/06/2013 09:42
Μειωμένα κατά 17,4% ήταν τα κέρδη της ασφαλιστικής εταιρείας Atlantic το τρίμηνο του 2013 σε σχέση με πέρσι λόγω της απομείωσης καταθέσεων €675 χιλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στις €834 χιλ. από €1 εκ. πέρσι.

Τα κέρδη από ασφαλιστικές εργασίες αυξήθηκαν κατά 46,1% στα €1,21 εκ. από €0,83 εκ. κυρίως λόγω της μείωσης των απαιτήσεων κατά 15,9%.

Ο τομέας των χρηματοοικονομικών εργασιών παρουσίασε ζημιά €59 χιλ. έναντι κερδών €71 χιλ. πέρσι λόγω της μείωσης των εσόδων από εργασίες και της χρέωσης για απομείωση καταθέσεων €42 χιλ.

Τα μικρά ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων αυξήθηκαν κατά 15,9% στα €6,78 εκ. από €5,85 εκ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε αλλαγή των ημερομηνιών τιμολόγησης του συμβολαίου της ΑΗΚ. Μετά την αφαίρεση των αντασφαλίστρων τα καθαρά κερδημένα ασφάλιστρα παρουσίασαν οριακή αύξηση 0,5% στα €4,48 εκ. από €4,46 εκ.

Τα άλλα εισοδήματα από ασφαλιστικές εργασίες μειώθηκαν στις €210 χιλ. από €234 χιλ. λόγω της μείωσης των κερδών από κοινοπραξίες.

Οι απαιτήσεις από ασφαλιζόμενους μειώθηκαν κατά 15,9% στα €2,09 εκ. από €2,49 εκ. λόγω της υποχώρησης του αριθμού των απαιτήσεων στον κλάδο μηχανοκίνητων οχημάτων και τη διευθέτηση μεγάλων εκκρεμών απαιτήσεων προηγούμενων ετών με χαμηλότερο κόστος.

Τα έξοδα διαχείρισης παρουσίασαν μικρή αύξηση 2,4%.

Η εταιρεία πραγματοποίησε κέρδος €170 χιλ. από πώληση και επανεκτίμηση επενδύσεων έναντι €133 χιλ. το τρίμηνο του 2012.

Η εταιρεία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι έχει προβεί σε πρόβλεψη €675 χιλ. για απομείωση όλων των επηρεαζόμενων καταθέσεων της στην Τρ. Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα.

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, αναφέρεται ότι οι δραστηριότητες του Συγκροτήματος και η μελλοντική χρηματοοικονομική επίδοση θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά από το βαθμό και τη διάρκεια των περιορισμών, από την αδυναμία των χρεωστών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, από πιθανή μείωση του κύκλου εργασιών και από ενδεχόμενη μείωση της δίκαιης αξίας των επενδυτικών ακινήτων του Συγκροτήματος.

Όσον αφορά τις προοπτικές, σημειώνεται ότι λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας και αβεβαιότητας που παρατηρείται μετά τη συμφωνία της δανειακής σύμβασης της Κύπρου και τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές, δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί αν η αυξητική τάση των λειτουργικών αποτελεσμάτων της πρώτης τριμηνίας θα συνεχιστεί και το υπόλοιπο του έτους.

Γ.Χ.