You are here

DB: Κορυφαίες επιλογές BOCY - Εθνική (1)

10/01/2008 11:06
Στις κορυφαίες επιλογές της Deutsche Bank συγκαταλέγονται η Τράπεζα Κύπρου με τιμή στόχο €17 και σύσταση αγοράς και η Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο €55 και σύσταση αγοράς. Σύμφωνα με την DB, οι δύο μετοχές προσφέρουν ισχυρά momentum κερδοφορίας και είναι λιγότερο επιρρεπείς σε θέματα ρευστότητας και έκθεσης στη ΝΑ Ευρώπη.

Σε σημερινή έκθεση, η DB αναφέρεται στην πορεία των ελληνικών τραπεζών, σημειώνοντας ότι διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς βλέποντας ανάπτυξη και αναθεωρήσεις κερδών. Η DB παραμένει overweight για τις ελληνικές τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ωστόσο, τονίζεται πως είναι ώρα για επιλογή μετοχών (stock picking), καθώς υπάρχουν δύο απειλές για τις ελληνικές τράπεζες το 2008: θέματα ρευστότητας και έκθεση στη ΝA Ευρώπη.

Όσον αφορά θέματα ρευστότητας, σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα, η Marfin, η Τράπεζα Κύπρου και η ΑΤΕ Bank είναι καλά τοποθετημένες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση, καθώς ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι κάτω από 100%. Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις της Τρ. Πειραιώς και της Alpha Bank είναι πάνω από το 100%, αλλά αναφέρεται ότι οι τράπεζες αυτές δεν έχουν μεγάλες ανάγκες ρευστότητας για το 2008.

Η DB εκτιμά ότι η Eurobank χρειάζεται αύξηση €7 δισ., ώστε να χρηματοδοτήσει την αύξηση των δανείων και να μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με θέματα ρευστότητας. Οι αναλυτές της τράπεζας μείωσαν την τιμή στόχο για τη Eurobank από €33 σε €26, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε hold από buy.

Γ.Χ.