You are here

Αντεπίθεση στις τιμές από Όμιλο Λευκαρίτη

08/06/2004 16:55
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Όμιλος Λευκαρίτη, μετά τη χθεσινή απόφαση της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια και της εταιρείας ExxonMobil να μειώσουν τις τιμές στις οποίες προσφέρουν τα καύσιμα κατά 0,4 σεντ έως και 0,3 σεντ το λίτρο.

Ο Όμιλος Λευκαρίτη προέβη σε μείωση μέχρι και 0,5 σεντ ανά λίτρο των τιμών των καυσίμων, όπως της αμόλυβδης βενζίνης RON 95, η οποία προσφέρεται στην ίδια τιμή με την ExxonMobil. Ήδη, η εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τα πρατήρια των αλυσίδων Πετρολίνα, Lina και Agip για τις νέες προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των καυσίμων που θα ισχύουν από αύριο, όπως ανέφερε στη StockWatch το στέλεχος της εταιρείας Ντίνος Λευκαρίτης. Με βάση τις νέες τιμές του ομίλου Λευκαρίτη, η εταιρεία καθίσταται μαζί με την ExxonMobil ο φθηνότερος παροχέας αμόλυβδης βενζίνης RON 95 και πετρελαίου κίνησης.

Όπως είχε γράψει η StockWatch, οι εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και ExxonMobil είχαν αποφασίσει ήδη από χθες να μειώσουν τις προτεινόμενες τιμές πώλησης των καυσίμων τους. Η εταιρεία Lukoil, αναμένεται ότι θα αποφασίσει σχετικά αύριο, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Μπορις Παρσούτιν.

Η μείωση στις τιμές είναι αποτέλεσμα της πτώσης της τιμής του αργού πετρελαίου, συνεπεία της απόφασης του ΟΠΕΚ για αύξηση της παραγωγής την περασμένη Πέμπτη στη Βηρυτό.

Σ.Ο.