You are here

Διορισμός έξι μελών στο ΔΣ του Διυλιστηρίου

02/07/2003 18:48
Στο διορισμό έξι μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Κυπριακού Διυλιστηρίου Πετρελαίου Λτδ προέβη κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι διορισθέντες είναι οι ακόλουθοι:

Στέλιος Γεωργιάδης, Χημικός μηχανικός
Μίνως Χαραλάμπους, Λογιστής
Γιώργος Κουκούνης, Δικηγόρος
Γιώργος Λιβέρας, Γενικός Διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού
Πέτρος Χριστοδούλου, Επιχειρηματίας
Σόλων Κασίνης, Λειτουργός Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με το άρθρο 12(ια) της Σύμβασης Διυλιστηρίου Κύπρου, η οποία επικυρώθηκε με τους «Μετά Συμμετεχουσών Εταιρειών Πετρελαίων Συμφωνίας (Επικυρωτικούς) Νόμους του 1965 και του 1997», η Κυβέρνηση και οι Εταιρείες που μετέχουν στην Εταιρεία «Κυπριακό Διυλιστήριο Πετρελαίου Λτδ» διορίζουν αριθμό Συμβούλων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανάλογα με τις μετοχές τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, εκλέγει κάθε χρόνο ως Πρόεδρο έναν από τους Συμβούλους που έχει διορίσει η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του Καταστατικού της Εταιρείας, όπως έχει τροποποιηθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 7/4/1997, το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εννέα μέλη, η θητεία των οποίων είναι ακαθόριστης διάρκειας. Η Κυβέρνηση μπορεί σε οποιονδήποτε χρόνο να παύει και να διορίζει τους Διοικητικούς της Συμβούλους.

Με βάση τη σημερινή σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου, (Κυβέρνηση 65%, Mobil 20%, Πετρολίνα 15%) η Κυβέρνηση διορίζει έξι από τα εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.