You are here

ΗΒ: Οι μειώσεις στα επιτόκια

18/02/2015 16:25
Τις μειώσεις στα βασικά της επιτόκια κατά 1% ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Η μείωση θα αφορά όλα τα εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της τράπεζας.

Το βασικό επιτόκιο της τράπεζας μειώνεται από 5,25% σε 4,25% και το βασικό επιτόκιο δανείων επιχειρήσεων και παρατραβήγματος επιχειρήσεων από 4,25% σε 3,25%. Το βασικό επιτόκιο στεγαστικών δανείων μειώνεται σε 2,65% από 3,65% και το βασικό επιτόκιο στεγαστικών δανείων (συνδεδεμένα με παλαιότερο βασικό επιτόκιο Ελληνικής Τράπεζας) στο 3,50% από 4,50%.

«Η μείωση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας, η οποία θα έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου, θα επιφέρει αυτόματα και χωρίς επιπλέον διαδικασίες είτε μείωση των δόσεων, είτε συρρίκνωση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων, όπως προβλέπουν τα συμβόλαια των πελατών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Από την 1η Μαρτίου, μειώνεται επίσης κατά 1% και το επιτόκιο όλων των πιστωτικών καρτών.

«Η Ελληνική Τράπεζα, πιστεύει ότι η απόφασή της συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την πορεία επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας. Την ίδια στιγμή, επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κεντρική Τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την εξεύρεση λύσεων στα πολυδαίδαλα προβλήματα, τα οποία προκλήθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης», καταλήγει.