You are here

Τέρμα το σημειωτόν στο αεροδρόμιο Λάρνακας

31/07/2008 12:12
Νέα επίσκεψη στο αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποίησε το πρωί ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας και οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής, Γιώργος Γεωργίου και Γεώργιος Τάσου του ΔΗΣΥ, με στόχο να επιθεωρήσουν τους χώρους του αεροδρομίου και να αξιολογήσουν την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την προηγούμενη επίσκεψή τους.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, σε δηλώσεις του ο κ. Κουλίας ανέφερε ότι «σημειώνονται βήματα μπροστά, προς την ορθή κατεύθυνση. Έχουμε τερματίσει το σημειωτόν και σημειώνουμε βηματισμούς σωστούς αλλά, έχουμε να διανύσουμε κάποια απόσταση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του αεροδρομίου, μόνο όταν οι αρμόδιοι τον βεβαιώσουν πως είναι ικανοί να επιλύουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

«Παρά το γεγονός πως είναι καιρός διακοπών για τη Βουλή, εντούτοις οι συνάδελφοι Βουλευτές που είναι μέλη της Επιτροπής Συγκοινωνιών και κατοικούν στη Λάρνακα, θα προβαίνουν σε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ώστε, να είμαστε σίγουροι ότι οι αρμόδιοι επιδιώκουν την επίλυση των προβλημάτων τα οποία προκύπτουν λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος ο Διευθυντής του αεροδρομίου Αντώνης Λεμεσιανός, οι δύο εμπλεκόμενες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες εδάφους και εκπρόσωποι της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes.

«Έγινε μια εκτεταμένη ενημέρωση και φαίνεται πως, ενόψει του γεγονότος ότι ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων έχει ανασύρει την ρήση ότι «ο Άγιος που δεν θαυματουργεί δεν δοξάζεται» και την επιβολή προστίμων, όλοι έχουν πάρει το μήνυμα και έχει γίνει επίλυση προβλημάτων» είπε ο κ. Κουλίας και σημείωσε πως έχει διαπιστώσει ότι οι δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών εδάφους θα πρέπει να έχουν άμεση συνεργασία μεταξύ τους «κάτι που έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι και συνεργάζονται στενά, γεγονός που είναι πολύ χρήσιμο».

Από την πλευρά του ο διαχειριστής του αεροδρομίου Λάρνακας, συνέχισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών «έχει αυξήσει την επιτήρησή επί 24ωρου βάσεως, έχουν επιλυθεί αρκετά προβλήματα και τα προβλήματα που δημιουργούνται παίρνουν πορεία επίλυσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεχίζεται η προσπάθεια, ιδιαίτερα ενόψει και του επερχόμενου Αυγούστου που είναι κρίσιμος μήνας για την τουριστική μας βιομηχανία», είπε.

Αναφερόμενος στο τι λέχθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο Ζαχαρίας Κουλίας είπε ότι «ο κ. Λεμεσιανός είπε πως έχει αυξηθεί η επιτήρηση και από πλευράς Πολιτικής Αεροπορίας, με άμεσες οδηγίες του ίδιου του υπουργού. Καταγράφονται τα προβλήματα και ήδη βρίσκονται στην διαδικασία επιβολής προστίμων για περίπου 45 περιπτώσεις, άλλες σοβαρές άλλες μη σοβαρές», και πρόσθεσε πως διαπιστώθηκε επίσης ότι «μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται από την προσγείωση των πτήσεων».