You are here

Ζητούν δικαιώματα πρώην εργαζόμενοι ΚΑ

12/02/2015 14:12
Ο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές θεωρούν ότι ο εκκαθαριστής έχει την υποχρέωση, μέσα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, να καταβάλει όλα τα δικαιώματα τους, όπως αυτά απορρέουν από τη νομοθεσία, ενώ εκτιμούν ότι η διαδικασία επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Σε ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις ΣΥΝΥΚΑ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ αναφέρουν ότι τυχόν καθυστέρηση πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως το αεροπλάνο, εξαρτήματα κ.ά., θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, αφού η αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας θα μειωθεί δραστικά με κίνδυνο να μην μπορέσουν να πάρουν αυτά που διεκδικούν.

«Αυτό και μόνο το γεγονός», σημειώνουν, «θα πρέπει να μας προβληματίσει για τον τρόπο αντίδρασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ο οποίος δεν θα πρέπει να εστιάζεται στον τερματισμό της διαδικασίας εκκαθάρισης, αλλά στην καταβολή των δεδουλευμένων μας».

Όπως προσθέτουν, «η εταιρεία έχει εισέλθει σε διαδικασία εκκαθάρισης και ως πρώην εργαζόμενοι πλέον, δεν έχουμε άλλη επιλογή πέραν της διεκδίκησης των δεδουλευμένων και δικαιωμάτων μας, τα οποία μας έχουν αποκοπεί».

Συμπληρώνουν ακόμα ότι «ως προνομιούχοι πιστωτές (preferential creditors), έχουμε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουμε, μέσα από τις διαδικασίες εκκαθάρισης ή δια της δικαστικής οδού, όσα ο καθένας από εμάς θεωρεί ότι δικαιούται».