You are here

Τουρισμός: Χάνει δυναμική το προσωπικό από τρίτες χώρες

24/03/2023 06:44

Η πρόσληψη προσωπικού από τρίτες χώρες η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί λύση ανάγκης για τα ξενοδοχεία, σε βάθος 5ετίας χάνει τη δυναμική της, σύμφωνα με το αποτέλεσμα έρευνας που διενήργησε ο ΣΤΕΚ σε συνεργασία με το KES College.

Την ίδια ώρα η έλλειψη προσωπικού αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων, ενώ η έλλειψη κυπρίων πλήττει το τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας την οποία παρουσιάζει η StockWatch, η έλλειψη κυπρίων στη στελέχωση της τουριστικής βιομηχανίας είναι πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου αποτελεί τεράστιο πλήγμα στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.

Συγκεκριμένα το 51% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε πάρα πολύ μεγάλη την έλλειψη προσωπικού από την Κύπρο και το 32% σημαντική.

Χάνει δυναμική το προσωπικό από τρίτες χώρες

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, η εισαγωγή εργαζομένων από τρίτες χώρες βοηθά για φέτος στην κάλυψη αναγκών του τουριστικού τομέα, όμως η λύση αυτή φαίνεται να χάνει τη δυναμική της σε βάθος 5ετίας, με ουδέτερη προς αρνητική επίδραση ως προς την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου

Αυξημένες οι ανάγκες τους καλοκαιρινούς μήνες

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άμεσες ανάγκες μόνιμου προσωπικού ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 50 άτομα και 40 άτομα εποχικού προσωπικού, με αυξητική τάση την καλοκαιρινή σεζόν.

Εντούτοις, όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των ξενοδοχειακών μονάδων καθώς σε κάποιες μονάδες οι άμεσες ανάγκες ανέρχονται στα 100 άτομα, διότι φέτος η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρόνια πριν από την πανδημία.

Σε εστιατόρια και κουζίνα το μεγαλύτερο πρόβλημα

Η έρευνα, την οποία διενήργησε ο ΣΤΕΚ, εντοπίζει τις βασικότερες αιτίες της έλλειψης προσωπικού στην εποχικότητα του επαγγέλματος, την επαγγελματική ανασφάλεια, στην έλλειψη ανέλιξης στον κλάδο, στο μισθό και τις ώρες εργασίας, ενώ οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται στους μάγειρες, τους ζαχαροπλάστες - αρτοποιούς και τους εργαζόμενους στο μπαρ.

Η έλλειψη προσωπικού μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των ξενοδοχείων, την υπηρεσία καθαριότητας των δωματίων, τη συντήρηση και ασφάλεια του ξενοδοχείου, την κουζίνα, τα εστιατόρια, τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην πισίνα και την παραλία.

Η λειτουργία όμως των εστιατορίων και της κουζίνας είναι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από την έλλειψη προσωπικού.

Στην ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένοι από την πρόσληψη προσωπικού από τρίτες χώρες, απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι διότι καλύπτονται τα κενά.

Το προφίλ της έρευνας

Το ερωτηματολόγιο αποτελείτο από 37 ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην καταγραφή των δημογραφικών στοιχείων και τη γνώμη των συμμετεχόντων σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις ξενοδοχειακές μονάδες της Κύπρου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 29 ξενοδοχεία πέντε αστέρων, 26 ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, πέντε ξενοδοχεία τριών αστέρων, δύο οργανωμένα διαμερίσματα και πέντε τουριστικά χωριά, συνολικής δυναμικότητας 18,408 κλινών.

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή με ποσοστό 32,2% είχαν ξενοδοχεία της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, τα ξενοδοχεία της επαρχίας Λεμεσού με ποσοστό 28,8% και ακολουθούν τα ξενοδοχεία στις άλλες περιοχές, με μικρότερο ποσοστό.

Η έρευνα έγινε με συλλογή πρωτογενών δεδομένων με χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου την περίοδο 13/02/23 έως 17/03/23.

Στην ερώτηση για τον αριθμό των κλινών των ξενοδοχείων το 28,6% των ερωτηθέντων απάντησε από 100 έως 200 κλίνες και ένα άλλο περίπου 28,8% απάντησε από 200 κλίνες μέχρι 300.

Όπως αναφέρθηκε, από την πλειοψηφία των διευθυντών και υπεύθυνων προσωπικού οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα, η έλλειψη προσωπικού επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται η έρευνα που διενήργησε ο ΣΤΕΚ σε συνεργασία με το KES College.

Της Ηρώς Ευθυμίου