You are here

Υπ. Εργασίας: Είτε κάνουν τεστ, είτε μένουν σπίτι

12/02/2021 10:42

Δύο επιλογές έχουν οι υπάλληλοι που αρνούνται να συμμορφωθούν στα κυβερνητικά διατάγματα, τα οποία επιβάλλουν τη διενέργεια rapid test σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να έρθει σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους που δεν επιθυμούν να υποβάλλονται σε τεστ, θέτοντας ενώπιον τους δύο επιλογές: Είτε να χρησιμοποιήσουν την ετήσια άδεια τους, είτε να παραμείνουν στο σπίτι τους σε υποχρεωτική άδεια χωρίς απολαβές.

Το θέμα ανακοίνωσε το ΚΕΒΕ μετά από παράπονα που δέχθηκε από επιχειρηματίες που ζητούσαν διευκρινίσεις ώστε να τερματιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο χώρο εργασίας μεταξύ των διευθύνσεων και των υπαλλήλων, αλλά και μεταξύ των ιδίων των εργαζομένων. Σύμφωνα με το διάταγμα το 20% του προσωπικού θα πρέπει να υποβάλλεται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

Ο διευθυντής εργασιακών σχέσεων του ΚΕΒΕ Αιμίλιος Μιχαήλ, δήλωσε στη StockWatch ότι η συγκεκριμένη διαφορά που πρόεκυψε μεταξύ του εργοδότη και των υπαλλήλων που αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ δεν είναι αιτία απόλυσης οποιουδήποτε υπάλληλου.

Της Ηρώς Ευθυμίου