You are here

Ενώπιον υπουργικού το πόρισμα για Εθνική

19/12/2007 15:09
Το πολύκροτο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την εργατική διαφορά στην Εθνική Τράπεζα, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εργασίας Αντώνης Βασιλείου. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βασιλείου απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία των συμπερασμάτων, προσθέτοντας ότι το πόρισμα θα δοθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές και θα ήταν αντιδεοντολογικό, όπως είπε, εκ μέρους του, να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε.

Στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων πώς μέσα από το πόρισμα επιλύεται η εργατική διαφορά, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής δίνει διεξόδους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνεται ένα «πάντρεμα» μεταξύ του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της πρακτικής και των συμφωνιών που συνομολογούνται μεταξύ εργατικής και εργοδοτικής πλευράς. Υπάρχει, σημείωσε, ο κ. Βασιλείου, εκείνο το εργαλείο που θα μπορεί να άρει το αδιέξοδο σε τέτοιες εργατικές διαφορές.

Εναπόκειται στα δύο εμπλεκόμενα μέρη, πρόσθεσε, να εκμεταλλευτούν και να διαχειριστούν τα συμπεράσματα του πορίσματος για να εξεύρουν λύση. Επανέλαβε την αρχική άποψη ότι το πόρισμα της επιτροπής είναι ιστορικής σημασίας για τις εργασιακές σχέσεις.

Του Λεύκου Χρίστου