You are here

ΚΑ: Από τις διευκρινήσεις εξαρτάται η εργασιακή ειρήνη

04/02/2003 20:05
Την ετοιμότητα της Διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών να απαντήσει άμεσα, ευθύς όταν λάβει τις διευκρινήσεις που ζήτησε από τη Μεσολαβητική Υπηρεσία επί της πρότασης του υπουργείου Εργασίας για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με τους πιλότους της ΠΑΣΥΠΙ εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ Χάρης Λοϊζίδης. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί επίσημα κατά πόσον η ΠΑΣΥΠΙ έχει αποδεχθεί τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου.

Μιλώντας στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εμπορίου για τις επιπτώσεις στην οικονομία από ένα πόλεμο στο Ιράκ, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι το τμήμα εργασιακών σχέσεων της εταιρείας μελέτησε την πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας η οποία δόθηκε στην εταιρεία το Σαββάτο το βράδυ, σημειώνοντας ότι η Εταιρία θα είναι έτοιμη να απαντήσει σε πολύ σύντομο διάστημα ευθύς μόλις λάβει τις διευκρινίσεις που ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Λοϊζίδης, φανερά ενοχλημένος, διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες που ανέφεραν ότι στη Μεσολαβητική πρόταση αφηνόταν σαφώς να νοηθεί ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές παραβίασαν τη συλλογική σύμβαση. «Να διαβάσετε την πρόταση της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας και αν υπάρχει έστω και ένα σημείο το οποίο να αφήνει υπονοούμενο ότι εμείς έχουμε παραβιάσει τις συμβάσεις, θα απολογηθώ", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΔΣ των ΚΑ.

Ωστόσο, ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ότι η πρόταση καθιστά ξεκάθαρο ότι στο θέμα της εκπαίδευσης των πιλότων αποφασίζει η εταιρεία εάν θα γίνεται από Διευθυντές ή άλλους εκπαιδευτές. «Νομίζω ότι αυτά λέγονται μάλλον εκ του πονηρού» υπογράμμισε, προσθέτοντας πάντως, ότι δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση καθώς η πρόσθεση της εταιρείας είναι η εξεύρεση λύσης.

"Με αυτό το γνώμονα μελετούμε και την πρόταση του Υπουργείου και όχι με στόχο να ανακαλύψουμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει", κατέληξε ο κ. Λοϊζίδης.

Του Κυριάκου Κυριακίδη