You are here

ΚΑ: Σχέδιο αποζημίωσης «Take it or leave it»

02/12/2005 16:17
Νέο σχέδιο εθελοντικής αφυπηρέτησης με σημαντικές αποζημιώσεις στο προσωπικό που θα απολυθεί ως πλεονάζων έχει θέσει η κυβέρνηση στις συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών. Η τριμελής υπουργική επιτροπή, από τους Υπουργούς Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, Συγκοινωνιών και Έργων, Χάρη Θράσου και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λιλλήκα, ολοκλήρωσε πριν από λίγο τις διαδοχικές συσκέψεις που είχε με τις ηγεσίες και των πέντε συντεχνιών που είναι οργανωμένες στον Εθνικό Αερομεταφορέα.

Ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λιλλήκας, μετά το πέρας των συναντήσεων με το συνδικαλιστικό κίνημα δήλωσε πως η κυβέρνηση ετοίμασε ελκυστικό σχέδιο αποζημιώσεων πολύ πιο βελτιωμένο σε σχέση με αυτό που προβλέπεται στο σχέδιο ανασυγκρότησης με την προϋπόθεση ότι η εργατική πλευρά θα αποδεχθεί ότι ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας θα μειωθεί κατά 500 άτομα.

Ο Κώστας Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας της ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ, που μιλούσε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής και των πέντε συντεχνιών αρκέστηκε να δηλώσει ότι η νέα πρόταση της κυβέρνησης που αφορά στις αποζημιώσεις προς το προσωπικό που θα αποδεχθεί να αφυπηρετήσει εθελοντικά ούτε απορρίπτεται, ούτε γίνεται αποδεκτό. «Η πρόταση της κυβέρνησης θα μελετηθεί επισταμένα τόσο από τη συντονιστική επιτροπή των πέντε συντεχνιών, όσο και ειδικότερα από τις ηγεσίες και των πέντε συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μετά την εξέταση του η εργατική πλευρά θα δώσει την απάντηση της το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της StockWatch, εάν και εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από 500 μέλη του προσωπικού της εταιρείας που θα είναι έτοιμα να αποδεχθούν το σχέδιο αποζημιώσεως της κυβέρνησης, τότε η συνδικαλιστική πλευρά δεν πρόκειται να εγείρει οποιαδήποτε ένσταση.

Του Λεύκου Χρίστου