You are here

Μισθολογικές αυξήσεις πέραν του €1 εκατ. στο προσωπικό Alpha Mega

22/12/2022 12:24

Στην παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων πέραν του €1 εκατ. στο προσωπικό τους, βάσει αξιολόγησης, προχώρησαν από τον περασμένο Νοέμβριο οι Υπεραγορές Αλφαμέγα, σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παράλληλα με τις μισθολογικές αυξήσεις, από το Δεκέμβριο του 2022 προστέθηκε στα ωφελήματα των εργαζόμενων της εταιρείας και η δυνατότητα να απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 10% για τις αγορές τους από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα. Η έκπτωση αφορά όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα που διατίθενται στα ράφια των καταστημάτων της εταιρείας,  περιλαμβανομένων και προϊόντων που βρίσκονται σε προσφορά. Το ετήσιο κόστος της έκπτωσης στο προσωπικό υπολογίζεται περίπου στο €1 εκατ.

«Είναι γεγονός ότι το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας  ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι με αρκετές προκλήσεις, συνεπεία του αυξημένου κόστους ζωής. Για εμάς, τις Υπεραγορές Αλφαμέγα, ό,τι πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποί μας, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαμε παρά να τους στηρίξουμε σε μια τέτοια περίοδο. Εκεί είναι που αποσκοπεί η απόφασή μας να ενισχύσουμε περαιτέρω το πακέτο ωφελημάτων του προσωπικού μας», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος των υπεραγορών Αλφαμέγα, κ. Γιώργος Θεοδότου. Όπως επεσήμανε, «το συνολικό κόστος των αυξήσεων επί των μισθών των 2000 και πλέον εργαζομένων της αλυσίδας καθώς και οι νέες, ολόχρονες εκπτώσεις που παραχωρήθηκαν, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα €2 εκατ. ετησίως».

Πολλαπλά ωφελήματα για τους εργαζόμενους

Γενικότερα, οι Υπεραγορές Αλφαμέγα προσφέρουν ένα πλούσιο πακέτο ωφελημάτων. Συγκεκριμένα, παρέχεται 20% έκπτωση για αγορές από τα καφεστιατόρια της εταιρείας και αγορές επί πιστώσει για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν. Στην προσπάθεια για στήριξη των γονέων εργαζομένων της, η εταιρεία διασφαλίζει την πλήρη καταβολή μισθοδοσίας καθ’ όλη την διάρκεια της άδειας μητρότητας και πατρότητας. Επιπρόσθετα, στους εργαζομένους που γίνονται γονείς, αποστέλλεται ως δώρο “newborn box” που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το νεογέννητο. Παράλληλα, από την έναρξη της πανδημίας το 2020, η εταιρεία παρέχει με κατ’ οίκον παράδοση ως δώρο σε όλους τους εργαζομένους που ασθενούν με Covid-19, “Goody bag” με προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της εταιρείας, διασφαλίζεται ακόμη η παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε μέλη του προσωπικού που αντιμετωπίζουν έκτακτα σοβαρά προβλήματα. Μέχρι στιγμής έχει παραχωρηθεί βοήθεια ύψους €150.000 για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, παρέχονται άτοκα Δάνεια Προσωπικού, συνολικού ετήσιου ύψους €120.000, ως οικονομική βοήθεια για έκτακτες σοβαρές οικονομικές υποθέσεις των εργαζομένων.

Τα μέλη του προσωπικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα, απολαμβάνουν πλήρη κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων και 100% κάλυψη μισθοδοσίας σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος καθ’ όλη την περίοδο απουσίας τους. Παρέχεται, επίσης, Ιδιωτικό Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, πέραν του ΓεΣΥ με παγκόσμια γεωγραφική κάλυψη, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τα εξαρτώμενά τους άτομα, δωρεάν πρόσβαση σε Ιατρό Εργασίας με τον οποίο είναι συμβεβλημένη η εταιρεία, καθώς επίσης και δωρεάν ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης από εγκεκριμένους ψυχολόγους. Προσφέρεται, επίσης, Συνταξιοδοτικό Ασφαλιστικό Σχέδιο που περιλαμβάνει Ασφάλεια Ζωής.

Βελτίωση δεξιοτήτων και επαγγελματική ανέλιξη

Παράλληλα όμως με τα ωφελήματα που προσφέρει στο προσωπικό της, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων. Προσφέρεται σε όλο το προσωπικό, εκπαίδευση βάσει των καθηκόντων εργασίας τους, με συνολικό ύψος επένδυσης σε εκπαιδευτικά προγράμματα πέραν των €180.000 ανά έτος, όπως και πλήρης κάλυψη του κόστους διδάκτρων σε όσους εκ των εργαζομένων επιθυμούν να συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης για απόκτηση επαγγελματικής πιστοποίησης συναφούς με το επάγγελμά τους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, σε συνεργασία με την Deloitte Cyprus λειτουργεί κάθε χρόνο η Ακαδημία ΑΛΦΑΜΕΓA, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης και ανέλιξης των μελών του προσωπικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

Επιπλέον, κάθε χρόνο παραχωρούνται υποτροφίες, βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων για φοίτηση των εργαζομένων ή των εξαρτώμενων τέκνων τους σε προγράμματα πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, σε συνεργασία με το Cyprus Institute of Marketing (CIM) με κάλυψη 100% των διδάκτρων. Προσφέρεται, επίσης, 20% έκπτωση για φοίτηση στα προγράμματα σπουδών του CIM για όλους τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

«Ανέκαθεν, ως Οργανισμός, γνωρίζαμε ότι κινητήριος δύναμή μας είναι τα μέλη του προσωπικού μας, που εργάζονται με αφοσίωση και επαγγελματισμό. Τα ωφελήματα που ως οργανισμός προσφέρουμε αποτελούν ένα ελάχιστο ευχαριστώ προς τους ανθρώπους μας», ανέφερε ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα, κ. Μάριος Αντωνίου.