You are here

Παρέλυσαν 30 ξενοδοχειακές μονάδες

03/07/2003 12:13
Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε πέραν από 30 ξενοδοχειακές μονάδες παγκύπρια και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ απειλούν με κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων. Η τουριστική βιομηχανία του τόπου δοκιμάζεται σκληρά σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο και αρκετοί τουριστικοί πράκτορες διατυπώνουν σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας προειδοποίησε το πρωί τους ξενοδόχους ότι η κυβέρνηση θα αποσύρει τα μέτρα στήριξης προς την ξενοδοχειακή βιομηχανία εάν ο ΠΑΣΥΞΕ επιμένει στη μη αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης που αφορά τη διαχείριση του ταμείου ευημερίας από τα συνδικάτα. Εναντίον της χθεσινοβραδινής απόφασης του ΠΑΣΥΞΕ τάχθηκε και ο υπουργός Εργασίας Μάκης Κεραυνός ο οποίος αναμένεται εντός ολίγου να προβεί σε δηλώσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ αναμένεται το απόγευμα να συνέλθει εκτάκτως για να εξετάσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ξενοδοχεία και σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για κήρυξη ανταπεργίας.

Τα ξενοδοχεία στα οποία πραγματοποιείται απεργία και των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι μέλη του ΠΑΣΥΞΕ η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται από τους διευθυντές και τους τμηματάρχες των μονάδων.