You are here

Παρέμβαση Παττίχη για αλλαγές Φιλελευθέρου

18/09/2017 06:58
Σπάνια παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στο δημοσιογραφικό οργανισμό Φιλελεύθερος έκανε χθες ο εκδότης του Νίκος Παττίχης, κακίζοντας κακεντρεχή σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και σταχυολογώντας τις αλλαγές που επιφέρει η αναδιοργάνωση που επιχειρείται.

Ο οργανισμός ενημερώνει σήμερα τις συντεχνίες για την πρόθεση του να απολύσει το ένα τρίτο περίπου του εργατικού του δυναμικού, μεταξύ 70 και 80 ατόμων.

Οι απολύσεις είναι αναγκαίες λόγω κλεισίματος του αγγλόφωνου εντύπου Cyprus Weekly, κάποιων περιοδικών και σύμπτυξη άλλων εντύπων.

Τα κυπριακά έντυπα αντιμετωπίζουν μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια, που οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της ηλεκτρονικής ενημέρωσης αλλά και στην απορρόφηση μέρους της συνολικής διαφημιστικής πίττας από μεγαθήρια όπως το Google και το Facebook.

«Με όπλα την αγάπη και προτίμηση του αναγνωστικού κοινού και με εμπιστοσύνη στη μόνιμα ανανεωτική μας προδιάθεση, αλλάζουμε ό,τι πρέπει να αλλάξει, αναστέλλουμε ό,τι υποχρεωτικά πρέπει να ανασταλεί και καινοτομούμε σε ό,τι απαιτούν οι νέοι καιροί», αναφέρει σε χθεσινό πρωτοσέλιδο του άρθρο ο κ. Παττίχης.

«Η κρίση που ταλανίζει την Κύπρο τα τελευταία χρόνια κτύπησε αλύπητα αμέτρητες επιχειρήσεις και επηρέασε αναπόφευκτα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που κοινοποιούσαν το έργο αυτής της ακμαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Από την κρίση πλήττονται άνθρωποι πάνω απ’ όλα και ο σωστός εργοδότης εγκύπτει με ανθρωπιά στην ιδιαιτερότητα κάθε περίπτωσης», αναφέρει.

«Την ίδια στιγμή δεν εφησυχάζουμε και κάνουμε βήματα μπροστά, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της εποχής και τις επιθυμίες του αναγνωστικού κοινού», συνεχίζει.

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων αναφέρει ότι «με όλα όσα προετοιμάζονται από μήνες –επανασχεδιασμός εντύπων, νέες ιστοσελίδες και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας– αλλά και άλλα πολλά που θα ακολουθήσουν, είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με τους έμπιστους αναγνώστες μας, θα είναι τα βήματα μας μπροστά, ως αρμόζει σε όσους βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον».

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τις συντεχνίες των εργαζομένων, η διεύθυνση του συγκροτήματος αναμένεται να ενημερώσει και για το πώς θα γίνουν οι απολύσεις, αν δηλαδή θα υπάρχει επιπλέον αποζημίωση, πέραν του πλεονασμού.

Εάν οι απαντήσεις της διεύθυνσης κριθούν ικανοποιητικές, το θέμα θα τεθεί ενώπιον έκτακτης γενικής συνέλευσης του προσωπικού για έγκριση ενώ εάν οι θέσεις κριθούν μη ικανοποιητικές και το χάσμα είναι αγεφύρωτο το θέμα θα τεθεί ενώπιον της μεσολαβητκής υπηρεσίας του υπουργείου εργασίας.