You are here

Πλεόνασμα €1,7 εκ. και νέες θέσεις στον προϋπολογισμό ΟΧΣ

22/02/2019 12:16

Πλεόνασμα ύψους €1,7 εκ. και νέες θέσεις προσωπικού προβλέπει ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως στέγης ο οποίος χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.

Τα συνολικά έσοδα ανέρχονται στα €17,7 εκ. σε σύγκριση με εγκριμένα έσοδα το 2018 ύψους €15,7 εκ., παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 13,4%, ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €2 εκ., τα οποία προέρχονται κυρίως από τόκους καταθέσεων και άλλες επενδύσεις.

Οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται στα €16 εκ., σε σύγκριση με εγκριμένες δαπάνες το 2018 ύψους €9,9 εκ.

Οι δαπάνες παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 60.7% ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €6 εκ., λόγω κυρίως της αύξησης του προσωπικού, της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της μηχανογραφικής απεξάρτησης του οργανισμού. 

Για μη προβλεπόμενες δαπάνες και αποθεματικό περιλήφθηκε πρόνοια ύψους €0.3 εκ.

20 νέες θέσεις προσωπικού

Σε ότι αφορά τις αποδοχές προσωπικού, ανέρχονται στα €4,3 εκ. περιλαμβανομένων των εισφορών στα διάφορα ταμεία και είναι αυξημένες κατά €0,4 εκ. σε σχέση με το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 11,4%.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως της περίληψης προσαυξήσεων στους μισθούς, της περίληψης 10 νέων θέσεων γραφέων Κλ. 2, καθώς και της περίληψης πρόνοιας για 10 κενές θέσεις για 12 μήνες (2018 πρόνοια για 6 μήνες) για τις οποίες αναμένεται αποπαγοποίηση.

Εκτός από τη δημιουργία 10 νέων θέσεων γραφέων Κλ. Α2, προβλέπεται η δημιουργία 3 νέων θέσεων προϊστάμενου μονάδας ελέγχου Κλ. 5Α έναντι κατάργησης 3 θέσεων πρώτου ανώτερου λειτουργού Κλ.6Α,.

Οι χρηματοδοτικές και λειτουργικές δαπάνες ανέρχονται στα €5 εκ. και είναι αυξημένες κατά €2 εκ. σε σύγκριση με το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 68% περίπου, λόγω αγοράς εξοπλισμού για το νέο προσωπικό και ανανέωσης του υφιστάμενου, καθώς και λόγω της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ενημέρωσης των πελατών για νέες νομοθεσίες, αύξηση των εξόδων μηχανογράφησης και των συστημάτων πληρωμών, καθώς και περίληψη πρόνοιας για το κόστος του Σχεδίου Εστία.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανέρχονται στα €5,7 εκ. και είναι αυξημένες κατά €3,5 εκ. σε σύγκριση με το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 152,6%, λόγω κυρίως της αγοράς νέου λογισμικού συστήματος για τη μηχανογραφική ανεξαρτητοποίηση του Οργανισμού με βάση οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και άλλου εξοπλισμού.

Μ.Χ.