You are here

«Πολύχρωμη» η νέα ηγεσία των πιλότων (2)

24/01/2005 13:56
Ποια είναι η πρώτη αντίδραση της εταιρείας

Οι πιλότοι εξέλεξαν πριν από λίγο νέα ηγεσία, η οποία καλείται να αναλάβει το κορυφαίο θέμα της εφαρμογής ή όχι του σχεδίου δράσης για επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Το νέο συμβούλιο της ΠΑΣΥΠΙ αποτελούν οι Χριστοφίδης Τάσος, Αντωνίου Κυριάκος, Χατζιάντωνας Θεοδόσης, Βασιλείου Βάσος, Χατζηχρυσάνθου Χρύσανθος, Ευριπίδου Αναστάσιος και Σουρκούνης Αδάμος.

Όπως πληροφορούμαστε εάν τα νεοεκλεγέντα μέλη του συμβουλίου της ΠΑΣΥΠΙ βρίσκονται στην Κύπρο τότε θα συγκληθεί ειδική συνεδρία για να καταρτιστούν σε σώμα. Συναφώς πληροφορούμαστε ότι μεταξύ των επτά νέων μελών του συμβουλίου της ΠΑΣΥΠΙ υπάρχουν υποστηρικτές του «ναι» για εφαρμογή του σχεδίου δράσης και υποστηρικτές του «όχι» για επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου δράσης και επομένως συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ειδικής συνεδρίας των νέων μελών του συμβουλίου.

Πάντως, αρμόδια πηγή δήλωσε πριν από λίγο στη StockWatch ότι η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιο δράσης με καμία νέα ηγεσία των επηρεαζόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτό που μπορεί να γίνει, είπε η ίδια πηγή, είναι στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης μεταξύ της νέας ηγεσίας της ΠΑΣΥΠΙ με την εταιρεία, να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις και επεξηγήσεις επί της πρότασης του Υπουργείου Εργασίας, και σημείωσε: «Εάν το νέο συμβούλιο της ΠΑΣΥΠΙ θεωρεί αναγκαία την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου επιβίωσης των ΚΑ, η απάντηση της εταιρείας θα είναι ένα μεγάλο «όχι» και ο καθένας αναλαμβάνει πλέον τις ευθύνες του».

Του Λεύκου Χρίστου