You are here

Προσφεύγουν κατά απόφασης επιτρόπου δεδομένων

15/01/2020 15:29

Σε προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προχωρούν οι εταιρείες LGS Handling , Louis Travel και Louis Aviation.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες LGS Handling Ltd, Louis Travel Ltd και Louis Aviation Ltd επιθυμούν να αναφέρουν ότι σέβονται αλλά διαφωνούν με την απόφαση την οποίαν θεωρούν λανθασμένη και παράνομη και έχουν ήδη προσφύγει στο Διοικητικό Δικαστήριο για ακύρωση της, όπου πιστεύουν ότι θα δικαιωθούν.

Διευκρινίζεται ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά το Συγκρότημα της Louis plc που είναι εισηγμένη στο ΧΑΚ.

Η επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε χρηματικές ποινές συνολικού ύψους €82.000 στις  εταιρείες Louis (LGS Handling Ltd, Louis Travel Ltd και Louis Aviation Ltd) για τη χρησιμοποίηση του συντελεστή Bradford με σκοπό τη βαθμολόγηση αδειών ασθενείας των εργοδοτουμένων των εταιρειών.

Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με σκοπό τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των απουσιών των εργοδοτουμένων για λόγους ασθενείας, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο βαθμολόγησης, γνωστό ως «ο Συντελεστής Bradford» (Bradford Factor). Η επίτροπος έδωσε εντολή στις εταιρείες να τερματίσουν άμεσα τη λειτουργία του συντελεστή. Η υπόθεση ερευνήθηκε μετά από παράπονο της ΣΕΚ.