You are here

Ξενοδοχεία: Εργατική ειρήνη με επέκταση σύμβασης

28/09/2022 07:31

Οι ξενοδόχοι μέλη του ΠΑΣΥΞΕ αποδέχθηκαν χθες ομόφωνα τη μεσολαβητική πρόταση του τμήματος εργασιακών σχέσεων του ΥΠΕΡΓ για επέκταση της χρονικής διάρκειας της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης μέχρι το Δεκέμβριο του 2023.

Αντίστοιχη, αναμένεται να είναι και η απόφαση των μελών του ΣΤΕΚ που εκπροσωπεί στη μεγάλη πλειονότητα τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως είχε δηλώσει πολύ πρόσφατα στη StockWatch ο Άκης Βαβλίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου.

Το σκεπτικό της μεσολαβητικής πρότασης για επέκταση της σύμβασης, που ήταν αποτέλεσμα μακρών μεσολαβητικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών, υπό τον Άντη Αποστόλου, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος εργασιακών σχέσεων, είναι ότι αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες υποχρεώθηκαν στη διάρκεια της πανδημικής κρίσης του 2020 και του 2021, είτε να αναστείλουν τη λειτουργία τους, είτε να υπολειτουργήσουν.

Επίσης, δεν αγνοήθηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές, ούτε και από τον μεσολαβητή, η συνεχιζόμενη Ρωσο - Ουκρανική κρίση η οποία έχει κλείσει τη στρόφιγγα των τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία και την Ουκρανία και όπως τόνισε χθες από το βήμα της ΓΣ του ΠΑΣΥΞΕ ο Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού, θα πρέπει να ξεχάσουμε το τουριστικό ρεύμα και για το 2023 από τη σημαντική αγορά της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία που ανανεώθηκε το 2019, με ισχύ τεσσάρων χρόνων, εκπνέει το Δεκέμβριο του 2022 και προβλέπει την παραχώρηση μισθολογικών αυξήσεων της τάξης του 5%.

Για το 2019, δόθηκε αναδρομικό εφάπαξ 0,5% επί του βασικού μισθού.

Την 1η Ιανουαρίου του 2020, δόθηκε με βάση τη σύμβαση μισθολογική αύξηση 1,5%.

Ωστόσο, κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες δεν πρόλαβαν να την παραχωρήσουν στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020 και με το ξέσπασμα της πανδημίας, η αύξηση έμεινε προσωρινά στο ράφι. 

Το 2021, προβλεπόταν, σύμφωνα με τη σύμβαση, η παραχώρηση μισθολογικής αύξησης 1,5% και για το 2022, 2%.

Σε όλη αυτή τη χρονική διάρκεια της έκρυθμης κατάστασης στη βιομηχανία, υπήρξαν ξενοδόχοι των οποίων οι μονάδες συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα και έδωσαν τις προβλεπόμενες αυξήσεις, σε αντίθεση με αρκετές άλλες μονάδες, που είχαν επηρεαστεί δυσμενώς από την πανδημία και τώρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη βάση αυτών των δεδομένων, οι σύνδεσμοι ξενοδόχων κάλεσαν το συνδικαλιστικό κίνημα να επιδείξει κάποια ευελιξία σε ότι αφορά το χρόνο της παραχώρησης των μισθολογικών αυξήσεων.

Ξεκίνησε διάλογος μεταξύ των δύο συνδέσμων των ξενοδόχων και τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, ο οποίος οδηγήθηκε στο τμήμα εργασιακών σχέσεων, το οποίο επέδωσε πριν περίπου 20 μέρες τη μεσολαβητική του πρόταση η οποία τελικά έγινε αποδεχτή και από τις δύο πλευρές.

Η κατάληξη της πρότασης, προβλέπει όπως εργοδότες οι οποίοι παραχώρησαν, είτε τη μισθολογική αύξηση του 2020, είτε την αύξηση του 2021, που ήταν 1,5% αντίστοιχα, θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν για το 2023, μισθολογική αύξηση 1,5% για να καλύψει τουλάχιστο το 4,5% από το σύνολο του 5% που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση 2019 -2022.

Οι ξενοδόχοι οι οποίοι δεν έχουν παραχωρήσει τη μισθολογική αύξηση, ούτε το 2020, ούτε του 2021, είναι υποχρεωμένοι το 2023 να δώσουν 2,5% αυξήσεις αντί 3%. 

Η προβλεπόμενη για το 2022 μισθολογική αύξηση ισχύει στο 1%.

Η μεσολαβητική πρόταση, προβλέπει επίσης όπως τα ξενοδοχεία που είχαν ή συνεχίζουν να υπολειτουργούν να παραχωρήσουν τη μισθολογική αύξηση στη βάση του συνολικού χρόνου που εργάστηκαν στις μονάδες τους.

«Εκτιμώ ότι πρόκειται για μία ισορροπημένη πρόταση δεδομένων και των συνθηκών που βιώνει γενικότερα η οικονομία και η βιομηχανία», ανέφερε στη StockWatch, ο Άντης Αποστόλου, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος εργασιακών σχέσεων.

«Δεν το κρύβω ότι τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω παραδειγματική υπευθυνότητα και ωριμότητα μπορώ να πω στο σκέλος των εργασιακών σχέσεων μεταξύ συνδέσμων ξενοδόχων και συνδικαλιστικών οργανώσεων», επισημαίνει ο κ. Αποστόλου και προσθέτει:

«Υπάρχουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις σε σοβαρά ζητήματα διότι και τα δύο μέρη επενδύουν στη μεγάλη σημασία που έχει η εργατική ειρήνη σε ένα τόσο μεγάλης νευραλγικής σημασίας τομέα».

Ο κ. Αποστόλου υποδεικνύει και προς τις δύο πλευρές πως θα πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή σε ότι συμβαίνει στην αγορά εργασίας με την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

«Το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί χωρίς να υπάρξουν στρεβλώσεις στους όρους εργασίας και ειδικότερα να αποφευχθεί το φαινόμενο της ύπαρξης πολλών ταχυτήτων εργαζομένων στη βιομηχανία», τόνισε.

Την ικανοποίηση των μελών του ΠΑΣΥΞΕ εξέφρασε ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ΓΔ του συνδέσμου, ο οποίος επίσης εξήρε την υπευθυνότητα που επιδείχθηκε από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τόνισε ότι η αποδοχή της μεσολαβητικής πρότασης αποτελεί σημαντικό παράγοντα ώστε να διατηρηθεί η εργατική ειρήνη σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα, επισημαίνοντας πως γενικότερα η οικονομία και ειδικότερα η τουριστική βιομηχανία μπαίνουν στο 2023 σε αχαρτογράφητα νερά και σε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις και αβεβαιότητα.

Οι ξενοδόχοι στη χθεσινή τους γενική συνέλευση αναφέρθηκαν εκτενώς στην ενεργειακή κρίση, στον πληθωρισμό, στις αυξήσεις των επιτοκίων, με αποτέλεσμα, όπως σημείωσαν, να εκτοξευτεί το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχείων σε πρωτοφανή επίπεδα».

Οι ξενοδοχειακές μονάδες, κατέχουν σήμερα με βάση στοιχεία της ΚΤ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του υπερδανειζόμενου ιδιωτικού τομέα.

Ποσοστό περίπου 17% του συνόλου του δανειακού χαρτοφυλακίου ανά οικονομική δραστηριότητα των δύο συστημικών τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής, έχει δοθεί στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια.

Με την αύξηση των επιτοκίων στο 1,25% και με την προοπτική το κυμαινόμενο επιτόκιο να ξεπεράσει το 2% και ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους να αγγίξει το 3%, τα ξενοδοχεία θα επωμιστούν ακόμη μεγαλύτερο κόστος.

Ο μέσος όρος των δανείων που έχουν σήμερα οι ξενοδοχεία ανά μονάδα, ανέρχεται γύρω στα €5 εκατ.

Με βάση εσωτερικές μελέτες των ξενοδόχων από την αύξηση των λογαριασμών της ΑΗΚ, το λειτουργικό τους κόστος κατέγραψε άνοδο κατά περίπου 4%, πλην της αύξησης των τιμών βασικών αγαθών που επηρεάζονται από την ενεργειακή κρίση.

Του Λεύκου Χρίστου