You are here

ΥΠΕΡΓ: Ρύθμιση ωραρίου καταστημάτων

13/09/2006 16:23
Αποφασισμένος να επιλύσει το πρόβλημα σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων, το οποίο εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια εμφανίστηκε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Αντώνης Βασιλείου. Ο κ. Βασιλείου που μιλούσε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταναλωτών, Πέτρο Μάρκου, τόνισε ότι το θέμα αυτό χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς επικρατεί μια μεγάλη ακαταστασία στην αγορά, που ούτε τον καταναλωτή εξυπηρετεί, αλλά ούτε και τους εργαζόμενους. Ο ΥΠΕΡΓ πρόσθεσε ότι θα έχει ένα κύκλο διαβουλεύσεων με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργοδότες, όσον αφορά το θέμα του ωραρίου.

«Υπολογίζω ότι αυτή η διαδικασία θα αρχίσει την ερχόμενη βδομάδα και πρέπει να ολοκληρωθεί, αν όχι μέχρι το τέλος του μήνα τότε μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη, γιατί πρόκειται για ένα θέμα που εκκρεμεί εδώ και 4-5 χρόνια. Η δική μου θέση είναι ότι πρέπει να βάζουμε το χέρι στη φωτιά όπου υπάρχουν προβλήματα και να τα λύνουμε. Αντίθετα, όταν τα βάζουμε κάτω από το χαλί διαιωνίζονται», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την ευχή ότι σύντομα θα φθάσουν σε σημείο σύγκλισης, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσει μια συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργικό και εν συνεχεία στη Βουλή. «Θέλω να ψηφιστεί, επιτέλους, μια νομοθεσία που θα διέπει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και θα θέσει τέρμα στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα», είπε.

Τέλος από την πλευρά του ο κ. Μάρκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η θέση του Συνδέσμου είναι ότι το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων δεν εξυπηρετεί ικανοποιητικά τους καταναλωτές και ως εκ τούτου, θα πρέπει να επεκταθεί.

Του Σωκράτη Ιωακείμ