You are here

«Υπερβολικές» οι 150 απολύσεις στην ΚΕΟ

21/04/2011 07:59
Στην παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι εργαζόμενοι στην ιστορική βιομηχανία ΚΕΟ για περιορισμό του αριθμού των απολύσεων.

Η μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου συναντήθηκε χθες με τις δύο πλευρές και ανέλαβε να καταρτίσει πρόταση που θα παρουσιάσει την ερχόμενη βδομάδα στις συντεχνίες και στην εργοδοτική πλευρά.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος σύγκλισης μεταξύ των δύο πλευρών, το υπουργείο είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τις δύο πλευρές.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας βιομηχανικών υπαλλήλων – ΣΕΚ, Νεόφυτος Κωνσταντίνου, ανέφερε στη StockWatch τις ομόφωνες θέσεις των συντεχνιών ότι «ο αριθμός των 150 υπαλλήλων που προτίθεται να απολύσει η εταιρεία είναι υπερβολικός».

Οι συντεχνίες ζητούν επίσης από την εργοδοτική πλευρά την εκπόνηση εθελούσιου σχεδίου πλεονάζοντος προσωπικού το οποίο να μπορούν να κάνουν χρήση όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από μόνοι τους, και απαιτούν επίσης την καταβολή αποζημιώσεων για τους απολυθέντες από την ίδια την εταιρεία, όχι μόνο από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

Ο βοηθός γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Μιχάλης Αντωνίου, επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι «αναμένεται πως την ερχόμενη Πέμπτη θα υπάρξει νέα συνάντηση κατά την οποία το υπουργείο θα θέσει τη δική του πρόταση στο τραπέζι για διαπραγμάτευση».

Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές εμμένουν στη θέση τους τότε θα κηρυχθεί αδιέξοδο με τις συντεχνίες πλέον να οδηγούνται σε απεργιακά μέτρα, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνου.

Της Ηρώς Ευθυμίου