You are here

Astra: ΔΠ μεγαλομετόχων με premium 38,9%

12/11/2007 12:19
Premium 40% προσφέρουν οι μεγαλομέτοχοι της εταιρείας Astra Self Drive Cars για την απόκτηση μέχρι και του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι κκ Αντρέας Κοντός και Χρίστος Κοντός, που είναι μέτοχοι της εταιρείας Buziba, αποφάσισαν να προβούν σε Δημόσια Πρόταση για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας με αντίτιμο €0,25. Οι προτείνοντες κατέχουν ήδη το 69,84% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μεγαλομέτοχοι θα χρειαστούν να καταβάλλουν €1,5 εκ. για να εξαγοράσουν πλήρως την εταιρεία, τα οποία θα δανειστούν.

Η Δημόσια Πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση εξασφάλισης κάθε αναγκαίας έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, βάσει της επικείμενης νομοθεσίας. Το ΧΑΚ ανέστειλε σήμερα τη διαπραγμάτευση της εταιρείας.

Η εταιρεία Astra Self Drive Cars εισήχθη στο ΧΑΚ στις 17 Νοεμβρίου του 2000 και δραστηριοποιείται στον τομέα της εκμίσθωσης οχημάτων άνευ οδηγού. Το 2006 η εταιρεία σημείωσε ζημιές £785,9 χιλ.

Η εταιρεία Astra είναι η μία από τις τρεις εισηγμένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Οι άλλες δύο είναι η Πέτσας και η ASG. Οι μεγαλομέτοχοι της Πέτσας ανακοίνωσαν πρόσφατα την απόφασή τους να προβούν σε Δημόσια Πρόταση για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας με αντίτιμο €0,28, δηλ. προσφέροντας premium 40%.

Γ.Χ.