You are here

CA: Στα €25 η προσφορά για Εμπορική (1)

27/07/2006 10:53
Στα €25 σε μετρητά ανά μετοχή αύξησε σήμερα το προσφερόμενο τίμημα προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας η Crédit Agricole. Η αρχική προσφορά της γαλλικής τράπεζας προέβλεπε €23,5 ανά μετοχή. Οι υπόλοιποι όροι και προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρότασης της Crédit Agricole παραμένουν οι ίδιοι.

Το αναθεωρημένο τίμημα προσφέρεται για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής, το οποίο η Crédit Agricole εκτιμά σε €3,3 δισ. σε σχέση με €3,1 δισ. στην προηγούμενη προσφορά της.

Εμπιστοσύνη στην οικονομία με τη νέα πρόταση

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας, Γιώργος Αλογοσκούφης, η βελτιωμένη πρόταση της Crédit Agricole αποτελεί ένδειξη εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ίδιας της Εμπορικής Τράπεζας. Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, πρόσθεσε, θα εξετάσει θετικά τα νέα δεδομένα, με γνώμονα, όπως πάντα, το δημόσιο συμφέρον, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο τραπεζικό σύστημα και την ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Τη νέα πρόταση των Γάλλων θα αξιολογήσει ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης, Citigroup, υποβάλλοντας εισήγηση στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων που αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

γχ