You are here

CTC: Προσφέρει €118 εκ. για FWW

20/06/2007 12:30

• Premium 5%


Premium 5% προσφέρει η Cyprus Trading Corporation για εξαγορά της συνδεδεμένης εταιρείας Woolworth. Όπως ανακοινώθηκε το πρωί στο χρηματιστήριο, η CTC αποφάσισε οριστικά να υποβάλει δημόσια πρόταση για εξαγορά μέχρι και του 100% της Woolworth, προσφέροντας €1,45 σε μετρητά. H CTC, που κατέχει μαζί με την οικογένεια Σιακόλα το 42% της Woolworth, θα χρειαστεί να καταβάλει €118 εκ. για να την εξαγοράσει πλήρως, τα οποία θα δανειστεί. Για να πετύχει η πρόταση, χρειάζεται να την αποδεχθούν το 51% των μετόχων, δηλαδή ένα πρόσθετο 9% των μετόχων.

Η αντιπαροχή της CTC είναι ψηλότερη κατά πέντε σεντ από την τιμή που προτίθετο να προσφέρει η NKS, η εταιρεία συμμετοχών της οικογένειας Σιακόλα. Η τελευταία ανακάλεσε και απέσυρε την πρόθεση της να υποβάλει δημόσια πρόταση για τη Woolworth τονίζοντας ότι θα αποδεχθεί την πρόταση της CTC. Όπως έγραψε η StockWatch παλαιότερα, η NKS είχε πρόθεση να υποβάλει μερική δημόσια πρόταση αλλά προσέκρουσε στην αρνητική τοποθέτηση της Επ. Κεφαλαιαγοράς που φερόταν να ζητούσε την υποβολή ολικής πρότασης εξαγοράς.

Σε περίπτωση που η CTC καταφέρει να αποκτήσει το 100% της Woolworth, η τελευταία μάλλον θα αποσυρθεί από το ΧΑΚ.

Η ΔΠ της CTC τελεί υπό τον όρο της παροχής κάθε αναγκαίας έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και κάθε άλλης αρμόδιας αρχής.

Ακίνητα £127 εκ.

Η Woolworth, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση ακινήτων και κατέχει γη και κτίρια ύψους £49 εκ. καθώς και άλλες επενδύσεις σε ακίνητα ύψους £78 εκ., παρουσίασε κέρδη £4,3 εκ. το 2006 έναντι κερδών £2,3 εκ. το 2005. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια (καθαρή λογιστική αξία) του Συγκροτήματος στις 31 Δεκεμβρίου 2006 ανήλθαν στα £74 εκ. (€128 εκ.). Όπως αναφέρθηκε στη γενική της συνέλευση, οι προοπτικές της Woolworth για το 2007 «παρουσιάζονται πολύ καλές» καθώς άρχισε η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας. Εξάλλου, την πρώτη τριμηνία του 2007, η Woolworth ανακοίνωσε κέρδη ύψους £1,88 εκ. σε σχέση με κέρδη £0,84 εκ. την ίδια περίοδο πέρσι.

Το Σεπτέμβριο του 2007 αναμένεται να λειτουργήσει το Εμπορικό Κέντρο Σιακόλα, με την ολοκλήρωση του οποίου, η θυγατρική της Woolworth, ITTL, αναμένεται να έχει εγγυημένα ελάχιστα εισοδήματα που θα ξεπερνούν τα €10 εκ. Επίσης μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να λειτουργήσει η αγορά Έγκωμης.


Το 2006 η Woolworth απέκτησε έμμεση συμμετοχή 11,73% στη Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc που κατέχει μεγάλες εκτάσεις γης σε περιοχές που θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα γκολφ, οικόπεδα, επαύλεις κτλ. Η εταιρεία έχει αρχίσει προετοιμασία για την εισαγωγή των τίτλων της στο ΧΑΚ.

Άνοδος στο ΧΑΚ

Η σημερινή ανακοίνωση της απόφασης της CTC να υποβάλει ΔΠ για εξαγορά της Woolworth είχε άμεσο αντίκτυπο στο ταμπλό. Η μετοχή της Woolworth παρουσιάζει αυτή την ώρα (12:30) άνοδο 2,2% φθάνοντας το €1,41, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Χθες η μετοχή έκλεισε στο €1,38. Εξίσου μεγάλο είναι και το συναλλακτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της CTC που παραμένει αυτή τη στιγμή αμετάβλητη στο €1,59.

Γ.Χ.