You are here

FWW: Παραμένει στο XAK μετά τη ΔΠ CTC

03/10/2007 11:15
Εντός του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου θα παραμείνει η Woolworth μετά τη λήξη της Δημόσιας Πρότασης της CTC. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά τη θετική λήξη της ΔΠ, που είχε ως αποτέλεσμα η CTC να αποκτήσει συνολική συμμετοχή 77,81% του μετοχικού κεφαλαίου της FWW, οι μετοχές της τελευταίας στο παρόν στάδιο θα συνεχίσουν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά.

Η καταβολή της αντιπαροχής προς όλους τους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση των €1,45 ή αντίστοιχα £0,847 (σύμφωνα με τη μέση ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στις 26/09/2007) για κάθε μια μετοχή της Woolworth θα γίνει σε Κυπριακές Λίρες ή Ευρώ, όπως επέλεξε ο κάθε αποδεχόμενος Μέτοχος.

Η καταβολή της αντιπαροχής προς όλους τους Μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση θα γίνει εντός 21 εργάσιμων ημερών μετά τη δημοσίευση του Αποτελέσματος της Δημόσιας Πρότασης (28/9/2007) ή σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία ήθελε καθορίσει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αφού διεκπεραιώσει το σχετικό έλεγχο των αποδοχών.

Η Δημόσια Πρόταση της CTC για εξαγορά της Woolworth κατατέθηκε στις 20 Ιουνίου 2007. Η CTC κατέθεσε πρόταση προσφέροντας €1,45 σε μετρητά για την απόκτηση μέχρι του 100% της Woolworth, δηλαδή με premium 5%. Την ίδια μέρα, η N.K.Siacolas ανακάλεσε την πρόθεση για υποβολή ΔΠ προς τη WoolWorth.

Στις 11 Ιουλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τη δημοσίευση του Εγγράφου της ∆ηµόσιας Πρότασης της CTC για την απόκτηση μέχρι και 100% του εκδοµένου μετοχικού κεφαλαίου της Woolworth. Στις 27 Ιουλίου με ανακοίνωση της η FWW κρίνει ως δίκαιη και εύλογη την πρόταση της CTC, ενώ ακολούθησε η έγκριση της ΔΠ από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Της Γεωργίας Χαννή