You are here

KBW: Χαμηλή η προσφορά Πειραιώς

18/01/2007 16:10
Στη δημόσια προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς προς τη Marfin Popular Bank αναφέρεται σε σημερινή του έκθεση o αμερικανικός οίκος Keef Bruyette & Woods (KBW), με αφορμή τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του αναπληρωτή Προέδρου της Πειραιώς, Μιχάλη Κολακίδη. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, «θα πρέπει η τιμή προσφοράς προς τη Marfin Popular Bank να αυξηθεί σημαντικά ή εάν αποτύχει, η υψηλή εκτίμηση που έχουμε για τις άριστες δραστηριότητες της Πειραιώς, θα αντισταθμιστούν μερικώς από αυτή τη συγκεχυμένη στρατηγική εξαγορών».

Όπως τονίζεται, η σχέση ανταλλαγής που προτείνεται στη ΔΠ της Πειραιώς είναι μη ρεαλιστική. «Είναι καλό για τη διοίκηση της Πειραιώς να προσπαθήσει να βρει την καλύτερη τιμή για τους μετόχους», προσθέτουν, για να υπογραμμίσουν ότι η προσφορά της Πειραιώς «φαίνεται να είναι μια τακτική εμποδισμού,(blocking tactic) και όχι μια ενεργητική απόπειρα δημιουργίας αξίας για τους μετόχους της μέσω ενός ισχυρού deal».

«Θα πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία ανάμεσα στη χρηματοοικονομική λογική και τις ρεαλιστικές προσδοκίες για να επιτύχει το deal», σημειώνουν.

Στην έκθεση της η KBW διατηρεί τη σύσταση αγοράς (market perform) και τιμή στόχο (€26) για την Πειραιώς .

Της Γεωργίας Χαννή