You are here

MCC: Στο 32,73% η ΔΠ της LTV

08/06/2006 12:19

• Ικανοποίηση Άκη Αβρααμίδη

• Σεβασμός προς την απόφαση της ΕΠΑ

• Επαφές LTV με άλλες δύο εταιρείες


Με επιτυχία έληξε η Δημόσια Πρόταση της LTV για εξαγορά της Multichoice, αφού το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της στην εταιρεία ανήλθε στο 32,73%. Σύμφωνα πάντως με σημερινή ανακοίνωση της Lumiere στο ΧΑΚ, το ποσοστό της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής της στην MCC ανέρχεται σε 48,52%.

Να θυμίσουμε ότι η προϋπόθεση επιτυχίας της ΔΠ ήταν η εξασφάλιση από την LTV ποσοστού τουλάχιστο 25% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της MCC. Με βάση τους όρους της Δημόσιας Πρότασης η LTV αποδέχεται το σύνολο των προσφερόμενων μετοχών έναντι της Προτεινόμενης Αντιπαροχής που ορίζεται στο Έγγραφο της ΔΠ.

Η καταβολή της Προτεινόμενης Αντιπαροχής στους αποδεχόμενους μετόχους θα γίνει μέχρι την 7η Ιουλίου 2006 με την ταχυδρόμηση τραπεζικής επιταγής (bankers draft) ή/ και ονομαστικών Πιστοποιητικών Αξιογράφων στην διεύθυνση που ο αποδεχόμενος μέτοχος υπέβαλε στη Δήλωση Αποδοχής που κατέθεσε και σύμφωνα με τους Όρους που παρατίθενται στο Έγγραφο της ΔΠ.

H StockWatch επικοινώνησε με τον Πρόεδρος της LTV, Άκη Αβρααμίδη και του ζήτησε να σχολιάσει την πιο πάνω εξέλιξη. «Μας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη. Θα προτιμούσαμε βέβαια να παίρναμε τον έλεγχο της MCC, αλλά θεωρούμε επιτυχή της ΔΠ. Πλέον θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των μετόχων μας και τα δικά μας συμφέροντα», τόνισε.

Ο κ. Αβρααμίδης σχολίασε και το πρόστιμο ύψους £275 χιλ. που τους επέβαλε η ΕΠΑ για τη συνεργασία που είχε στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης με τη MCC. «Σεβόμαστε πλήρως τις αποφάσεις της ΕΠΑ. Είναι θεσμικό όργανο του κράτους και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Στην LTV δεν σκοπεύουμε να λειτουργούμε παράνομα και θα κάνουμε ότι απαιτείται για να είμαστε νόμιμοι», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της StockWatch, η Lumiere βρίσκεται σε επαφή, εκτός από την ΑΤΗΚ, με άλλες δύο εταιρείες για να διανέμεται και μέσω άλλων τρόπων διανομής τηλεοπτικού σήματος. Οι εταιρείες αυτές είναι οι Prime Tel και η Athina Sat.

Πάντως αυτή η εξέλιξη, δηλαδή η παραχώρηση του καναλιού της LTV στο δορυφορικό πρόγραμμα άλλων εταιρειών, δεν θα είναι προς όφελος της MCC αφού χάνει την αποκλειστικότητα που είχε και κατ’ επέκταση πλήττεται η ανταγωνιστικότητα της.

Του Σωκράτη Ιωακείμ