You are here

MPB: Προσφέρει €11,14 για τη ΒΟCY σε μετοχές

12/01/2007 10:59
Το περιεχόμενο της δημόσιας πρότασης για εξαγορά της Τρ. Κύπρου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Marfin Popular Bank. Όπως έγραψε κατά αποκλειστικότητα η StockWatch, το τίμημα της εξαγοράς βρίσκεται στη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Τρ. Κύπρου και προτείνεται να πληρωθεί με μετοχές της MPB. Για να πετύχει η δημόσια πρόταση πρέπει να τη δεχθεί τουλάχιστον το 35% των μετόχων της Τρ. Κύπρου.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της MPB. Η ΔΠ για εξαγορά της Τρ. Πειραιώς από την MPB δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

Η «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» ανακοινώνει ότι αποφάσισε να διατυπώσει προαιρετική δημόσια πρόταση (εφεξής "Δημόσια Πρόταση") προς τους μετόχους της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ" για την απόκτηση μέχρι και το 100% και κατ'' ελάχιστον το 35% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ».

Η αντιπαροχή που θα προσφερθεί για κάθε μια συνήθη μετοχή της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ» ονομαστικής αξίας ΛΚ0,50 είναι 1,241 συνήθεις μετοχές της "MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD" ονομαστικής αξίας ΛΚ0,50.

Σε περίπτωση που η Δημόσια Πρόταση γίνει αποδεκτή σε ποσοστό 90%, ή περισσότερο των μετοχών της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ" η "MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD" θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκήσει το δικαίωμα που της παρέχεται από το άρθρο 201 του περί Εταιρειών Νόμου για να αποκτήσει και τις υπόλοιπες μετοχές μέχρι το 100%.

Με βάση τον περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμο, οι μετοχές της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ" δύναται να διαγραφούν από το Χρηματιστήριο, με απόφαση του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου που εγκρίνεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε περίπτωση που, σαν αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης, η "ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ" δεν θα έχει επαρκή διασπορά των μετοχών της στο κοινό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του εν λόγω Νόμου.
Η Δημόσια Πρόταση τελεί υπό τις αιρέσεις: α) της λήψης των αναγκαίων αποφάσεων της γενικής συνέλευσης των μετόχων για την έκδοση των νέων μετοχών και β) των σχετικών αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές όπως αυτές θα περιγράφονται αναλυτικά στο Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης.
Τα πλήρη στοιχεία και πληροφορίες της Δημόσιας Πρότασης θα περιληφθούν στο Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης που θα ετοιμασθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η παρούσα ανακοίνωση γίνεται με βάση τον Κανονισμό 9(1) των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Δημόσια Πρόταση προς Εξαγορά ή Αγορά Τίτλων και Συγχώνευση Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο) Κανονισμών του 1997 - 2006.

Ο όμιλος "MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD" αποτελεί ένα ισχυρό τραπεζικό όμιλο στο χώρο της Ν. Α. Ευρώπης με ίδια κεφάλαια που τον κατατάσσουν στην 1η θέση στην αγορά της Κύπρου και στη 2η θέση στη Ελλάδα. Ο Όμιλος έχει παρουσία σε 13 χώρες και αριθμεί περισσότερα από 300 υποκαταστήματα. Η κεφαλαιοποίηση του ομίλου ξεπερνά σήμερα τα ευρώ 6,9 δισ.