You are here

Προχωρούν οι ζυμώσεις για Marfin CLR

17/01/2008 12:15
• Πρώτο βήμα η εξαγορά Egnatia Finance από LI

Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για τη συγχώνευση των εταιρειών Λαϊκή Επενδυτική, CLR Capital και Egnatia Finance με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου χρηματιστηριακού ομίλου στην Κύπρο, που αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος στην Κύπρο.

Σήμερα ανακοινώθηκε η εξαγορά του 100% της Egnatia Finance από τη Λαϊκή Επενδυτική έναντι €4,9 εκ. Πωλητής ήταν η Marfin Popular Bank, η οποία αγόρασε την Egnatia με το ίδιο τίμημα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή εμπίπτει μέσα στο πλαίσιο περαιτέρω αναδιοργάνωσης της παροχής επενδυτικών υπηρεσιών από τον όμιλο Marfin Popular Bank στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Απρίλιο του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημιουργία του νέου ομίλου Marfin CLR, με τη συγχώνευση της Λαϊκής Επενδυτικής και της CLR. Η συγχώνευση ανακοινώθηκε αρχικά στις 5 Οκτωβρίου 2007.

Η CLR Capital θα συμμετέχει στο νέο σχήμα κατά 30% και η Λαϊκή Επενδυτική κατά 70%. Η απόφαση τελεί υπό την προϋπόθεση της έγκρισης κάθε αρμόδιας αρχής καθώς και της διενέργειας συνήθους για συναλλαγές αυτού του είδους νομικού – λογιστικού - φορολογικού ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση του deal ο όμιλος Marfin υπολογίζεται πως θα ελέγχει ποσοστό πέραν του 35% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του ΧΑΚ.

Γ.Χ.