You are here

Συγχωνεύονται PROP και CPIH

15/12/2006 12:41
• Ποιο το προφίλ της νέας εταιρείας

• Ποιοι οι στόχοι της συγχώνευσης


Το δρόμο της συγχώνευσης αναμένεται να βαδίσουν λίαν συντόμως οι δημόσιες εταιρείες ProChoice και CPI Holdings. Ως όχημα για εξαγορά θα χρησιμοποιηθεί η CPI Holdings η οποία είναι μια εταιρεία συμμετοχών, κατέχοντας μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα στον τομέα των ακινήτων. Η CPI Holdings στο παρόν στάδιο κατέχει το 20% της ProChoice. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της PROP στο ΧΑΚ, η Δημόσια Πρόταση προς τους μετόχους της εταιρίας CPIH θα είναι για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της, με αντιπαροχή 3 μετοχές της ProChoice για κάθε 1 μετοχή της CPIH. Η ΔΠ, να σημειωθεί, τελεί υπό την αίρεση εξασφάλισης της αποδοχής κατ’ ελάχιστο του 70% των μετοχών της CPIH, υπό την αίρεση έγκρισης της έκδοσης των νέων μετοχών που θα απαιτηθούν για την εξαγορά από Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ProChoice και υπό την αίρεση εξασφάλισης κάθε αναγκαίας έγκρισης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Τι σχολιάζει ο Ανδρέας Λεωνίδου

Τους λόγους της επικείμενης συγχώνευσης ανέλυσε στη StockWatch ο μεγαλομέτοχος των δύο εταιρειών, Ανδρέας Λεωνίδου. «Στοχεύουμε η νέα εταιρεία μέχρι το τέλος του 2007 να μπει στην Κύρια Αγορά του ΧΑΚ, όπου εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Στις βλέψεις μας επίσης είναι η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση να μπει στην επενδυτική τραπεζική (Investment Banking) και να συνεργαστεί με ξένο Όμιλο, κατά πάσα πιθανότητα από την Ελλάδα», σημείωσε.

Ο κ. Λεωνίδου πρόσθεσε ότι η κεφαλαιοποίηση της νέας εταιρείας θα είναι γύρω στα €30 εκ., ενώ τα asset value της θα είναι κοντά στα €18 εκ. «Όσον αφορά το προφίλ της νέας εταιρείας, θα έχει επενδυτικά ακίνητα, επενδύσεις στο χρηματιστήριο, εταιρικές συμμετοχές και χρηματιστηριακές εργασίες», πρόσθεσε.

Τέλος να σημειωθεί ότι τόσο η ProChoice όσο και η CPI Holdings, αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑΚ. Αυτή την ώρα η μετοχή της CPIH σημειώνει άνοδο 2,99% διαπραγματευόμενη στα €0,69, ενώ με άνοδο 3,7% η PROP βρίσκεται στα €0,28.

Του Σωκράτη Ιωακείμ