You are here

TPEIR: Σοβαρή η πρόταση για ΜΡΒ

17/01/2007 13:37
Σοβαρή προσπάθεια εξαγοράς και όχι αμυντική κίνηση χαρακτηρίζει με συνέντευξή του στο Reuters ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Κολακίδης, την προσφορά της τράπεζας για τη Marfin Popular Bank.

«Η κίνησή μας δεν ήταν άμυνα. Η πρόθεσή μας είναι να πάρουμε τη Marfin Popular Bank», είπε ο κ. Κολακκίδης, στη συνέντευξη του την οποία δημοσιεύει το euro2day.gr.

«Η πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς είναι να επιδιώξει την εξαγορά και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή σε τιμή που αντανακλά τα οικονομικά θεμελιώδη, τις δυνατότητες και τις προοπτικές των δύο ομίλων», πρόσθεσε.

Ο Κολακίδης είπε ότι η Πειραιώς εξέταζε την Εγνατία και τη Λαϊκή στο παρελθόν, αλλά η τριπλή της συγχώνευση με τη Marfin εμπόδισε την κίνηση.

H Πειραιώς προσέφερε μία μετοχή της για κάθε 5,7 μετοχές της MPB, αποτιμώντας την Marfin Popular στα €4,48 ανά μετοχή, σχεδόν στο ήμισυ της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής της ύψους €6,4 δισ.

«H προσφορά μας αντικατοπτρίζει μια σκληρή αποτίμηση για τη MPB, αλλά αν κοιτάξει κανείς λίγους μήνες πίσω, θα δει ότι η αποτίμηση δεν είναι παράταιρη. Η μετοχή της MBP είχε εκτοξευθεί χωρίς μεταβολή στα επιχειρηματικά θεμελιώδη», σημείωσε.

«H προσφορά αντικατοπτρίζει το συνολικό ενεργητικό και την κερδοφορία των δύο ομίλων - όπου η σχέση είναι 2 προς 1», τόνισε.

Γ.Χ.