You are here

Υπό εκκόλαψη συγχωνεύσεις και εξαγορές

30/01/2002 10:40
Σημαντικές εξελίξεις τεκταίνονται τις τελευταίες ημέρες στα χρηματιστηριακά πράγματα του τόπου και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν συνεργασίες, ή συγχωνεύσεις ή και εξαγορές που θα κινήσουν τα λιμνάζοντα νερά του ΧΑΚ.

Ήδη η Prochoice ανακοίνωσε σήμερα ότι «θα έχει συνάντηση με τη διεύθυνση της εταιρείας Expresstock Financial Services Ltd για συζήτηση με θέμα τη διερεύνηση πιθανής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών ή και μετοχικής συμμετοχής». Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή συνάντηση μεταξύ των δύο χρηματιστηριακών γραφείων η ProChoice έκανε πρόταση για απόκτηση των κατ' ελάχιστον του 75% της Expresstock.

Ωστόσο η Stockwatch πληροφορείται ότι η Prochoice δεν αποκλείεται να επεκτείνει τον κύκλο των συνεργασιών και των εξαγορών της παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Ανδρέας Λεωνίδου απέφυγε στο παρόν στάδιο να κάνει οποιεσδήποτε δηλώσεις. Αρκέστηκε να πει μόνο ότι για οτιδήποτε νεότερο προκύψει, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί από τις ανακοινώσεις της εταιρείας οι οποίες θα τεθούν υπόψη των εποπτικών αρχών του Χ.Α.Κ.

Οι προσπάθειες ενδυνάμωσης των χρηματιστηριακών γραφείων μέσω στρατηγικών συνεργασιών οφείλονται κυρίως στην παρατεταμένη άπνοια που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο ΧΑΚ. Το μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον και κατά συνέπεια οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κέρδους στα μικρά κυρίως χρηματιστηριακά γραφεία που αναζητούν τρόπους «επιβίωσης» μέσω τέτοιων συνεργασιών.