You are here

Επιχειρήσεις: Μόνο το 35% με έντυπα για διασφάλιση ICT

08/12/2022 13:23

Περίπου το 35% των επιχειρήσεων στην Κύπρο διαθέτουν έντυπα αναφορικά με μέτρα, πρακτικές και διαδικασίες για τη διασφάλιση της ακεραιότητας, διαθεσιμότητας και το απόρρητο των δεδομένων τους και των συστημάτων τεχνολογιών, πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, η Κύπρος βρέθηκε κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ το οποίο ανέρχεται σε περίπου 42%.

Το υψηλότερο ποσοστό έχει η Σουηδία, ακολουθούμενη από τη Φινλανδία, τη Δανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Όπως αναφέρεται, το 92% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη το 2022 με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους και οι επιχειρήσεις από αυτοεργοδοτούμενους, χρησιμοποίησαν τουλάχιστον ένα μέτρο ώστε να διασφαλίσουν τα συστήματα ICT τους.

Το δημοφιλέστερο μέτρο για τη διασφάλιση της ακεραιότητας, διαθεσιμότητας και το απόρρητο των δεδομένων και των συστημάτων ICT, ήταν ο ισχυρός έλεγχος ταυτότητας κωδικού πρόσβασης κατά 82% των επιχειρήσεων.

Ακολουθεί, το μέτρο για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων σε ξεχωριστή τοποθεσία ή cloud κατά 78% των επιχειρήσεων και ο έλεγχος για την πρόσβαση στο δίκτυο κατά 65% των επιχειρήσεων.

Μειωμένη χρήση, είχε το μέτρο για την ταυτοποίηση χρήστη και ο έλεγχος ταυτότητας μέσω βιομετρικών μεθόδων κατά 13% των επιχειρήσεων.