You are here

ΚΕΒΕ: Σημείωμα για ευρωπαϊκά προγράμματα

22/02/2006 13:41
«Εμπεριστατωμένο» σημείωμα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα υπέβαλε το ΚΕΒΕ κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρία όπου εξετάστηκαν διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από φορείς, οργανώσεις, επιχειρήσεις καθώς και ιδιώτες στη χώρα μας, ο Διευθυντής του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου, Λεωνίδας Πασχαλίδης, υπέβαλε εκ μέρους του ΚΕΒΕ «εμπεριστατωμένο σημείωμα για τη Δημιουργία Κέντρου Ολοκληρωμένης Πληροφόρησης για τα Προγράμματα της ΕΕ στην Κύπρο».

«Πάγια θέση του ΚΕΒΕ είναι πως υπάρχουν περιθώρια για ευρύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από τους Κυπρίους και πως υπάρχει επιτακτική ανάγκη για συστηματική πληροφόρηση και καθοδήγηση των ενδιαφερομένων ως προς την αξιοποίηση των προγραμμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στο σημείωμα που κατατέθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας, το ΚΕΒΕ τονίζει την προθυμία του να δημιουργήσει ένα τέτοιο Κέντρο με την στήριξη της πολιτείας.

Γ.Χ.