You are here

Γήπεδα γκολφ με δικό τους νερό

14/04/2008 11:56
Στους επιχειρηματίες που επιθυμούν τη δημιουργία γηπέδων γκολφ μεταφέρεται η ευθύνη εξεύρεσης νερού για τα γήπεδα τους. Υπουργός Εμπορίου και πρόεδρος του ΚΟΤ ξεκαθάρισαν σήμερα ότι είναι απαράβατος όρος οι επιχειρηματίες να συνοδεύουν τη μελέτη που υποβάλλουν για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ, με σχετική μελέτη για μονάδα αφαλάτωσης που θα επεξεργάζεται λύματα. «Ένας επιχειρηματίας που θέλει να κάνει γήπεδο γκολφ μεταξύ των άλλων υποχρεώσεων του είναι και η υποχρέωση για εξεύρεση του αναγκαίου νερού για τη βιομηχανία του», τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. «Το νερό σήμερα είναι πολύ σπάνιο και δεν μπορούμε να το σπαταλούμε ή να το χρησιμοποιούμε για γήπεδα γκολφ και να διψούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΤ Πάνου Εγγλέζου με τον οποίο είχε συνάντηση νωρίτερα, ότι γίνεται προσπάθεια ώστε όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες από αύριο να έχουν απρόσκοπτή παροχή νερού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΟΤ τόνισε ότι πήρε διαβεβαιώσεις ότι από αύριο όλα τα ξενοδοχεία θα έχουν νερό, εξηγώντας ότι οι ελάχιστες εκείνες μονάδες οι οποίες είναι εκτός του συστήματος, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, θα τροφοδοτηθούν με άλλο τρόπο νερό ώστε να μη παρατηρηθεί έλλειψη νερού. «Ούτε ένας τουρίστας δε θα στερηθεί το νερό», ανέφερε με έμφαση ο κ. Εγγλέζος.

Αισιοδοξία για τουρισμό

Ο κ. Εγγλέζος έκανε επίσης ευοίωνες προβλέψεις για το χειμερινό τουρισμό. «Με τη βοήθεια της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών τέθηκε η βάση με επιπρόσθετα κονδύλια να προωθηθεί ο χειμερινός τουρισμός», ανέφερε ο κ. Εγγλέζος, για να προσθέσει ότι «όλα δείχνουν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να τεθεί και πάλι η Κύπρος στο χάρτη του χειμερινού τουρισμού. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε σημαντική αύξηση τουριστών.

Στο σχεδιασμό μας είναι για τα επόμενα τρία χρόνια να επανέλθουμε στα επίπεδα του 2001 – 2002, δηλαδή 180 - 200 χιλιάδες επιπρόσθετους τουρίστες τη χειμερινή περίοδο.

Θετικά είναι όμως και τα μηνύματα για την καλοκαιρινή περίοδο δήλωσε ο κ. Εγγλέζος, αφού αναμένεται αλλαγή του ρεύματος προς την Κύπρο.

Η.Ε.