You are here

Λυκούργος: Δεσμευμένη η περιουσία μέχρι νεωτέρας

10/08/2005 16:28

· Ζητείται αποκάλυψη εξοδολογίου ζεύγους Κυπριανού και Μελετίου


Δεσμευμένη μέχρι νεωτέρας παραμένει η περιουσία του Λυκούργου Κυπριανού και των οικείων του μέχρι την ακρόαση του αιτήματος των δικηγόρων του για τροποποίηση του αρχικού διατάγματος της 21ης Ιουλίου που «παγώνει» όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Η ακρόαση, που είχε οριστεί αρχικά για σήμερα, τελικά αναβλήθηκε για τις 24 Αυγούστου, μέχρι την στοιχειοθέτηση του αιτήματος των δικηγόρων του κ. Κυπριανού, Λουκή Παπαφιλίππου και Αλέκου Ευαγγέλου, για χρήση ορισμένων τραπεζικών λογαριασμών και λήψη των μισθών των εναγομένων για κάλυψη των τρεχουσών τους οικογενειακών υποχρεώσεων.

Όπως γράψαμε χθες, στις 5 Αυγούστου οι δικηγόροι του κ. Κυπριανού ζήτησαν να τροποποιηθεί το αρχικό – σαρωτικό, όπως το χαρακτήρισαν – διάταγμα παραθέτοντας κατάσταση με τα μηνιαία έξοδα του ζεύγους Κυπριανού (£16,800 συν £8,000 για άλλα έξοδα) και του κ. Μελετίου (£5,300). Ζήτησαν όπως επιτραπεί η χρήση κάποιων προσωπικών λογαριασμών και η λήψη των μισθών τους από την Global Consolidator και την King Mazzax Lines για κάλυψη αυτών των εξόδων.

Η απάντηση των μικρομετόχων της AremisSoft, που κατηγορούν τον κ. Κυπριανού για απάτη, ήλθε χθες μέσω των δικηγόρων τους στην Κύπρο, του δικηγορικού γραφείου του Αλέκου Μαρκίδη. Κατέθεσαν αίτηση και έλαβαν διάταγμα από το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας που διατάσσει την αντεξέταση της Ερμιόνης Κυπριανού και του Παύλου Μελετίου και την αποκάλυψη των στοιχείων που παρέθεσαν στις ένορκες δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο εν Κύπρο δικηγόρος του εμπιστεύματος διάλυσης της AremisSoft – δηλαδή των έξι χιλιάδων μικρομετόχων της αμερικανικής εταιρείας που κατηγορούν τον κ. Κυπριανού για απάτη – ζητά την κατάθεση όλων ανεξαιρέτως των εγγράφων που σχετίζονται με το εξοδολόγιο που παρέθεσαν οι κα Κυπριανού και ο κ. Μελετίου. Ζητά επίσης την κατάθεση εγγράφων που προσδιορίζουν την περιουσιακή σχέση των τριών φυσικών προσώπων και της King Mazzax Lines με τη δημόσια εταιρεία, Global Consolidator, και αντίστροφα.

Τα έγγραφα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 21 Αυγούστου. Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν όμως τη λήξη του θέματος ενωρίτερα, με διακανονισμό. Η τάση αυτή διεφάνηκε, άλλωστε, και στη μακρά διαβούλευση που είχαν μεταξύ τους τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών πριν την αναβληθείσα, τελικά, ακρόαση.

Παρόντες σήμερα στο επαρχιακό δικαστήριο ήταν τόσο το ζεύγος Κυπριανού όσο και ο κ. Μελετίου.

Ανεξαρτήτως της έκβασης του τροποποιητικού διατάγματος, η ουσία, στην παρούσα φάση, είναι η μονιμοποίηση ή όχι του αρχικού διατάγματος που παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία των εναγόμενων μέχρι την εκδίκαση της αγωγής που καταχώρησαν εναντίον τους οι έξι χιλιάδες μικρομέτοχοι της AremisSoft. Η ακρόαση για το αρχικό διάταγμα έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου.

Του Αντώνη Α. Έλληνα