You are here

Αγορά εμπορικού πλοίου από Salamis

07/06/2023 14:33

Την αγορά ενός εμπορικού πλοίου τύπου container, ανακοίνωσε η Salamis Tours (Holdings) Public Ltd.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόστος αγοράς ανέρχεται σε $5,700,000 και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την παράδοση του πλοίου, η οποία θα γίνει μέχρι τις 20 Ιουνίου 2023.

Το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 2000, είναι 8,737 τόνων ολικής χωρητικότητας και είναι νηολογημένο στην Antiqua & Barbuda. Η εταιρεία προτίθεται να εγγράψει το πλοίο στο κυπριακό νηολόγιο.

Όπως επισημαίνεται, η αγορά του πλοίου γίνεται στο πλαίσιο των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος.

Το αντισυμβαλλόμενο μέρος είναι η εταιρεία MS "HOLLANDIA" Schiffahrtsgesellschaft mbH & Co. KG με έδρα τη Γερμανία.

Η αγορά του πλοίου γίνεται από την εξαρτημένη εταιρεία Ionian Blue Maritime Ltd, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας θα συμμετέχει η Golden Anchor Enterprises S.A. με ποσοστό συμμετοχής 20%.

Όσον αφορά τον τρόπο καταβολής του αντιτίμου, έχει πληρωθεί προκαταβολή 10%. Το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την παραλαβή του πλοίου.

Επισημαίνεται ότι δεν προκύπτει οποιανδήποτε υπεραξία ή κέρδος ή ζημιά από την αγορά του εν λόγω πλοίου. Το πλοίο θα καταχωρηθεί στα λογιστικά βιβλία στο κόστος απόκτησης του και θα αποσβένεται σύμφωνα με τη σταθερή μέθοδο ώστε να διαγραφεί το κόστος, μείον ή υπολειμματική αξία του, στο διάστημα της αναμενόμενης ωφέλιμης ζωής του.