You are here

CTC: Ζημιές το 2019, κέρδη το 2020

05/02/2021 10:27

Ζημιές ανακοίνωσε για το 2019 η Cyprus Trading Corporation Plc (CTC) του ομίλου Σιακόλα ενώ για το 2020 σύμφωνα με προκαταρτικές εκτιμήσεις καταγράφηκαν κέρδη.

Οι δημόσιες Εταιρείες Cyprus Trading Corporation Plc, Ermes Department Stores Plc και Woolworth (Cyprus) Properties Plc ανακοίνωσαν ότι τα ελεγμένα αποτελέσματα για τα έτη 2018 και 2019 θα ανακοινωθούν εντός του μηνός Φεβρουαρίου 2021.

Η Cyprus Trading Corporation Plc, μητρική των Ermes Department Stores Plc και Woolworth (Cyprus) Properties Plc, ανακοίνωσε τα ενοποιημένα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τα έτη που έληξαν 31.12.2018 και 31.12.2019 και ένδειξη αποτελεσμάτων για το έτος που έληξε 31.12.2020.

Τα ενοποιημένα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος που έληξε 31.12.2018 είχαν κύκλο εργασιών €336 εκατ. και ζημιά μετά τη φορολογία €109 εκατ. Η ζημιά που σημειώθηκε για το έτος 2018 προήλθε κυρίως από απομείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου CTC, που δεν επηρεάζουν τη ρευστότητα, και ειδικότερα της διάθεσης και απομείωσης περιουσιακών στοιχείων της Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc.

Τα ενοποιημένα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 31.12.2019 είχαν κύκλο εργασιών €327 εκατ. και ζημιά μετά τη φορολογία €17.5 εκατ. Tα αποτελέσματα του έτους 2019 επίσης επηρεάστηκαν αρνητικά από απομειώσεις της αξίας περιουσιακών στοιχείων.

Περισσότερες λεπτομέρειες των αποτελεσμάτων για τα έτη 2018 και 2019 θα περιληφθούν στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν με τη δημοσίευση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Τα ενδεικτικά ενοποιημένα αποτελέσματα για το έτος που έληξε στις 31.12.2020, παρουσιάζουν κύκλο εργασιών περίπου €303 εκατ. και κέρδος μετά τη φορολογία περίπου €39 εκατ. Τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα αν δεν επηρεάζονταν από τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του Covid19, όμως η ολοκλήρωση των πράξεων διάθεσης περιουσιακών στοιχείων, συνέβαλε ουσιωδώς στη μείωση των υποχρεώσεων και στην αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου.

Αποχώρησε ο Μάριος Σιακόλας

Επιπρόσθετα, οι δημόσιες Εταιρείες Cyprus Trading Corporation Plc, Ermes Department Stores Plc, Woolworth (Cyprus) Properties Plc και Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc ανακοίνωσαν ότι ο Μάριος Σιακόλας αποχώρησε από τις θέσεις του Εκτελεστικού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου των Δημόσιων Εταιρειών Cyprus Trading Corporation Plc και Ermes Department Stores Plc, καθώς και από τη θέση μέλους στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των πιο πάνω Δημοσίων Εταιρειών.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Cyprus Trading Corporation Plc και Ermes Department Stores Plc έχουν προβεί στο διορισμό του επί σειρά ετών Ανώτερου Στελέχους του Ομίλου Εταιρειών CTC Δημήτρη Δημητρίου στη θέση του Προέδρου τους. Καθήκοντα Γενικής Διεύθυνσης στην Ermes Department Stores Plc αναλαμβάνει η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Ελένη Σιακόλα, μέχρι την επιλογή και διορισμό Γενικού Διευθυντή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyprus Trading Corporation Plc θα συνεδριάσει σύντομα για να συζητήσει και αποφασίσει το διορισμό CEO.

H Εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties Plc ανακοίνωσε επίσης το διορισμό του Χριστάκη Χαραλάμπους ως Μέλους και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, εις αντικατάσταση του Δημήτρη Δημητρίου ο οποίος παραμένει Μέλος του Συμβουλίου.

Ο Όμιλος CTC εκφράζει προς τον Μάριο Σιακόλα τη βαθιά του εκτίμηση και τις θερμές του ευχαριστίες για τις πολύτιμες προσφερθείσες υπηρεσίες του. Ο κ. Μάριος Σιακόλας θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Όμιλο μέσω της μητρικής εταιρείας N.K.Shacolas (Holdings) Ltd.

O Όμιλος CTC αναμένει ότι, μετά την παρέλευση όλων των αρνητικών συνεπειών του Covid19, θα έχει καλύτερες προοπτικές και βελτιωμένα λειτουργικά αποτελέσματα για τους μετόχους του, λόγω και των πολυδιάστατων δραστηριοτήτων του, της καλής υποδομής του και του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του, καθώς και των διεθνούς φήμης προϊόντων που διαθέτει στην αγορά.

Γ.Χ.