You are here

Διάλυση δύο οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων

27/12/2022 13:26

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ανακοίνωσε ότι ο εξωτερικός διαχειριστής Ιnveqo Fund Management Ltd της εταιρείας OSTREUS RAIF V.C.I.C. LTD, η οποία λειτουργεί ως Καταχωρισμένος Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΚΟΕΕ), έχει γνωστοποιήσει στην ΕΚΚ ως προβλέπει το άρθρο 138(7)(α) του περί των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμου του 2018, την απόφαση του για την έναρξη διαδικασίας διάλυσης και εισαγωγής του σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Ως εκ των πιο πάνω και κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 138(8) του Νόμου, η ΕΚΚ έχει ενημερώσει το Μητρώο ΚΟΕΕ για την έναρξη της διαδικασίας διάλυσης του.

Σύμφωνα με το άρθρο 138(9) του Νόμου, η ΕΚΚ θα προχωρήσει στη διαγραφή του ΚΟΕΕ από το Ειδικό Μητρώο ΚΟΕΕ με την ολοκλήρωση της διάλυσης και εκκαθάρισης του και αφού της υποβληθούν όλα τα απαραίτητα σχετικά στοιχεία. Σημειώνεται ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του ΚΟΕΕ, αυτός θα εξακολουθεί να είναι καταχωρισμένος στο Ειδικό Μητρώο ΚΟΕΕ και να παρουσιάζεται στη σελίδα της ΕΚΚ, με την ένδειξη «υπό εκκαθάριση».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε επίσης ότι ο εξωτερικός διαχειριστής Ιnveqo Fund Management Ltd της εταιρείας LORENOR RAIF V.C.I.C. LIMITED, η οποία λειτουργεί ΚΟΕΕ, έχει γνωστοποιήσει στην ΕΚΚ ως προβλέπει το άρθρο 138(7)(α) του περί των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμου του 2018 (‘ο Νόμος’), την απόφαση του για την έναρξη διαδικασίας διάλυσης και εισαγωγής του σε διαδικασία εκκαθάρισης. Ως εκ των πιο πάνω και κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 138(8) του Νόμου, η ΕΚΚ έχει ενημερώσει το Μητρώο ΚΟΕΕ για την έναρξη της διαδικασίας διάλυσης του. Σύμφωνα με το άρθρο 138(9) του Νόμου, η ΕΚΚ θα προχωρήσει στη διαγραφή του ΚΟΕΕ από το Ειδικό Μητρώο ΚΟΕΕ με την ολοκλήρωση της διάλυσης και εκκαθάρισης του και αφού της υποβληθούν όλα τα απαραίτητα σχετικά στοιχεία. Σημειώνεται ότι, μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του ΚΟΕΕ, αυτός θα εξακολουθεί να είναι καταχωρισμένος στο Ειδικό Μητρώο ΚΟΕΕ και να παρουσιάζεται στη σελίδα της ΕΚΚ, με την ένδειξη «υπό εκκαθάριση».