You are here

Δημόσια πρόταση εξαγοράς Amathus από οικογένεια Λανίτη

03/11/2021 15:27

Η ομάδα των κ.κ. Πλάτωνα, Αντιγόνης, Τζοάννας και Τερέζας Λανίτη, η ομάδα των κ.κ. Κώστα, Ευαγόρα και Ιάσωνα Λανίτη, ο κ. Μάριος Λανίτης, η κα. Ισαβέλλα Ηλιάδη και οι εταιρείες Lanitis E.C. Holdings Limited και Unity Managers (Cyprus) Limited ανακοίνωσαν την οριστική απόφασή τους για διενέργεια ολικής εκούσιας δημόσιας πρότασης προς όλους τους μετόχους της εταιρείας Amathus για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της.

Η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των τίτλων της Amathus είναι €0,20 ανά μετοχή, πληρωτέα σε μετρητά, σε όλους τους μετόχους που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση αντιπροσωπεύοντας premium 51,5% από την τελευταία τιμή διαπραγμάτευσης.

Κατά την ημερομηνία της παρούσας, το συνολικό εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Amathus αποτελείται από 124.700.096 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €0,10 η κάθε μία.

Οι Προτείνοντες κατέχουν άμεσα 106.580.351 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 85,469% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Amathus. Το ποσοστό που κατέχουν οι Προτείνοντες μαζί με τα πρόσωπα που θεωρούνται από τον σχετικό Νόμο ότι ενεργούν σε συνεννόηση με αυτούς, ανέρχεται σε 106.785.246 Mετοχές που αντιπροσωπεύουν το 85,634% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Amathus.

Οι Προτείνοντες έχουν προβεί σε διευθετήσεις με πιστωτικό ίδρυμα της Κύπρου για την καταβολή της απαιτούμενης αντιπαροχής προς τους μετόχους της Amathus που θα αποδεχτούν τη Δημόσια Πρόταση.

Η Δημόσια Πρόταση τελεί υπό την αίρεση να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ως αυτό προβλέπεται από το Νόμο. Η Δημόσια Πρόταση θεωρείται επιτυχής με βάση το Άρθρο 10(1) του Νόμου καθότι οι Προτείνοντες κατέχουν ποσοστό πέραν του 50% των δικαιωμάτων ψήφου της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

 

Γ.Χ.