You are here

Έμμεση έκθεση Μιτσίδης στο ουκρανικό

21/03/2022 12:09

Έμμεση έκθεση στους κινδύνους που προκύπτουν λόγω της Ρωσο-ουκρανικής κρίσης έχει η εταιρεία Μιτσίδης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμές και την αβεβαιότητα που επιφέρει στην παγκόσμια αγορά πρώτων υλών σιτηρών, καυσίμων και μεταφορικών η Ρωσο-oυκρανική κρίση.

Επισημαίνει ότι το μέγεθος των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων της κρίσης παραμένει αβέβαιο στο παρόν στάδιο και θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια και την έκταση της κρίσης.

«Ο Όμιλος δεν έχει οιαδήποτε άμεση έκθεση στη Ρωσική ή Ουκρανική αγορά. Εντούτοις, υπάρχει έμμεση έκθεση του Ομίλου σε κινδύνους που προκύπτουν από πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην Κυπριακή αγορά, λόγω της πιθανής μείωσης του τουριστικού ρεύματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, του πιθανού περιορισμού του τομέα παροχής υπηρεσιών σε διεθνείς επιχειρήσεις, καθώς και της πιθανής αύξησης του πληθωρισμού, με συνεπακόλουθο τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το πελατολόγιο μας», τονίζεται.

Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τον πιστωτικό κίνδυνο, μέσω ενίσχυσης των ελέγχων της. Ο Όμιλος λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων από τις σημαντικές αυξήσεις στα κόστη παραγωγής, καθώς και για την αναπλήρωση των αποθεμάτων σιτηρών.

Το 2020 οι ζημιές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €335,5 χιλ. από ζημιές €2,6 εκατ. το 2019.

Το εξάμηνο του 2021 οι ζημιές της εταιρείας φθάνουν τις €529,9 χιλ.

Γ.Χ.