You are here

Καθυστερεί η εξαγορά Parklane

01/03/2021 10:10

Καθυστερεί η εξαγορά του Parklane Hotel από την Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Εταιρείας ημερομηνίας 26/10/2020 και 22/01/2021, αναφορικά με το Μνημόνιο Συναντίληψης το οποίο έχει υπογραφεί μεταξύ των εταιρειών C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd, Εmerald Coast Properties Ltd και Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd για την ενδεχόμενη εξαγορά του 100% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία υπόκειται, μεταξύ άλλων, στην ολοκλήρωση της μελέτης δέουσας επιμέλειας «due diligence» και τελικών δεσμευτικών συμφωνιών, έχει περαιτέρω παραταθεί μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2021.

Η Εταιρεία C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd η οποία κατέχει το 24,98% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι μαζί με την εταιρεία Emerald Coast Properties Ltd η οποία κατέχει το 75,02% των εκδομένων μετοχών της Parklane, έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης με την εταιρεία Invel Real Estate Management (Cyprus) Ltd με το οποίο της παρέχουν αποκλειστικό δικαίωμα να προχωρήσει στη μελέτη δέουσας επιμέλειας «due diligence», και εάν ικανοποιηθεί να προχωρήσει στην εξαγορά του 100% των εκδομένων μετοχών της εταιρείας Parklane.

Η Parklane είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, το οποίο έχει επαναλειτουργήσει τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των μετοχών η εταιρεία θα διαθέσει το 24,98% των εκδομένων μετοχών που κατέχει στην Parklane, έναντι του αντίτιμου των €22,50 εκατομμύρια. Από την συναλλαγή υπολογίζεται να προκύψει κέρδος, το οποίο θα μπορεί να υπολογιστεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς των μετοχών. Σημειώνουμε ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης είναι μη δεσμευτικό για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Της Γεωργίας Χαννή